Kladdkaka i mugg är både fint och gott! Jag gräddar dem inte i mikrovågsugnen som du kanske kan tro, utan i ugnen precis som en helt vanlig kladdkaka. Konsistensen på en kladdkaka gräddad i mugg är helt annan mot en som är gräddad i en springform. Denna blir alldeles seg i kanten och lite rinnig i mitten, den påminner lite om en fondant. Otroligt god och väldigt enkel att röra ihop.
Receptet är ett klassiskt recept på kladdkaka, och det räcker till tre muggar. Det blir ganska mycket kladdkaka i varje mugg, snudd på att det går att dela en på två. Men det beror såklart på hur pass sötsugen en är, visst?
Kladdkaka i mugg, 3 st:
Ingredienser:
100 g smör
2 dl strösocker
2 ägg
2 dl vetemjöl
0.5 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175°c över/undervärme och placera tre värmetåliga muggar på en plåt.
- Smält smöret i en kastrull och rör sedan ner resterande ingredienser. Rör om till en klumpfri smet.
- Fördela smeten i muggarna och grädda mitt i ugnen i ca. 12 minuter (håll koll – tiden varierar beroende på muggar och ugn).
- Tag ut och låt svalna en aning. Pudra lite florsocker över och servera gärna med grädde eller glass medan kakan fortfarande är lite ljummen.
Hoppas att det ska smaka! Missa inte att spana in mina andra (hundratals) recept på kladdkakor HÄR.
Kan man köra i micron? Hur länge då isåfall?❤️