![Vegetarisk färssoppa](/wp-content/uploads/2023/01/vegetarisk_farssoppa-834x1024.jpg)
Vegetarisk färssoppa eller Cowboysoppa som den också kallas, ja det är vår favorit här hemma just nu! Denna kan jag äta flera gånger i veckan, vilket faktiskt är himla bra då det blir hela sex portioner av receptet. Perfekt matlådemat!
![Vegetarisk färssoppa](/wp-content/uploads/2023/01/vegetarisk_farssoppa-1-792x1024.jpg)
Att äta soppa under vintern är något jag tror att de flesta gör. Men denna är precis lika god mitt i sommaren om du frågar mig. Klicka här för fler goda recept på vegetarisk mat.
Vegetarisk färssoppa, 6 portioner:
Ingredienser:
2 msk matolja
1 stor gul lök
2 vitlöksklyftor
450 g färs av valfritt slag
6 potatisar
4 morötter
1 st paprika
600 g krossade eller passerade tomater
9 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
1 tsk paprikapulver
1 tsk oregano
0.5 tsk cayennepeppar
salt och svartpeppar efter smak
Till servering:
En klick grekisk yoghurt eller creme fraiche
Gör så här:
- Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp oljan i en stor gryta eller kastrull och stek lök tillsammans med vitlök till löken mjuknat.
- Tillsätt färs och låt stekas tills den fått en fin färg.
- Skala potatisen och skär i kuber, skala morötter och skär i slantar. Hacka paprikan grovt.
- Rör ner potatis, morot och paprika i grytan tillsammans med tomatkross. Rör ihop ordentligt och slå sedan på vatten.
- Tillsätt kryddor och låt koka under lock på svag värme i ca. 25 minuter.
- Serveras med en klick yoghurt eller fraiche.
Hoppas att det ska smaka! Missa inte min facebooksida för mer inspiration i köket.