Tårtor, Rulltårtor

Marängrulltårta med lemoncurd

207 röster
Marängrulltårta
Foto av marängrulltårta: Helén Pe för boken ”Baka med Frida deluxe” (ad-link)

Här kommer ett recept som jag kopierat rakt av ur min senaste bakbok Baka med Frida deluxe. Ni önskade att få detta recept på min instagram här om dagen, och ert ord är min lag – så varsågoda! Klicka här för fler recept på goda tårtor. 🙂

Marängrulltårta
Foto av marängrulltårta: Helén Pe för boken ”Baka med Frida deluxe” (ad-link)

Marängrulltårta med lemoncurd, 10 bitar:

Frasig, söt marängrulltårta som fylls med en syrlig citronkräm, fluffig grädde och söta bär. Denna rullisen älskas av både stora och små. 

Bitar: 10 st
Hållbarhet: Tre dygn i kylskåp

Lemoncurd:
3 ägg
1.5 dl strösocker
1 stor citron – skal och saft
75 g smör

Maräng:
5 äggvitor
2.5 dl strösocker
1 dl riven kokos

Fyllning:
3 dl lemoncurd
3 dl vispgrädde
2 tsk vaniljsocker
300 g färska björnbär

Gör så här:

  1. Lemoncurd: Vispa upp äggen lätt i en värmetålig skål. Tillsätt strösocker, citronsaft- och skal. Sänk ner skålen i ett hett vattenbad som kokar på medelhög värme. Vispa konstant tills krämen tjocknat, tag då av från värmen och rör ner smöret. Häll på rengjord burk och låt svalna i kylskåp. 
  2. Rulltårta: Börja med att sätta ugnen på 160°c över/undervärme och klä en plåt med bakplåtspapper.
  3. Vispa äggvitorna till ett fast skum och tillsätt sedan lite strösocker i taget under konstant vispning på hög hastighet. Vispa till en blank och fluffig maräng. Vänd sedan ner riven kokos och rör ihop.
  4. Bred ut marängen på bakplåtspapperet. Grädda mitt i ugnen i ca. 20 minuter – tills den fått en gyllene färg.
  5. Tag ut och vänd upp på ett nytt bakplåtspapper och drag försiktigt bort det pappret som sitter fast i botten – låt svalna.
  6. Fyllning: Vispa upp grädde och vaniljsocker fluffigt. Bred lemoncurd på marängen och bred sedan grädden över. Strö över halverade björnbär. 
  7. Rulla marängen från långsidan till en lagom tight rulle. Pudra över lite florsocker.

Hoppas att det ska smaka!

första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

19 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Marita Andersson
Marita Andersson
1 year ago

Som jag väntat på detta recept! 😍
Men en liten fråga, kan man utesluta kokosen utan att marängen blir knasig om du förstår frågan.. klarar inte på någotvis äta kokos och funderar mest så inte marängsmeten blir för lös utan?
Tack för härliga recept 🤩

Veronica
Veronica
1 year ago

Skulle blåbär också funka?

Ida Claesson
Ida Claesson
1 year ago

Kan man utesluta eller byta kokosen mot något annat?

Anneli
Anneli
1 year ago

Hej, kan man utesluta kokos helt eller ta nåt annat ?
Tål inte kokos eller nötter.

Anneli
Anneli
Reply to  Frida Skattberg
1 year ago

Tack för svar.

Anneli
Anneli
Reply to  Frida Skattberg
1 year ago

Men ska jag inte ersätta kokosen med nåt annat ? Det blir ju bara socker o ägg annars ?

Inger-Johanne
Inger-Johanne
1 year ago

Can the resepi on lemoncurd bin Translate to Norwegan.

Jessica
Jessica
1 year ago

Kan man förbereda marängen eller blir den hård då?

Emelie
Emelie
1 year ago

Funkar det med att tina frysta björnbär?

Alexandra
Alexandra
1 year ago

Kan man göra denna dagen innan man ska servera den?

Juliana Josefa
Juliana Josefa
1 year ago

Podrías poner las cantidades también en gramos? Gracias.

Annika
Annika
11 months ago

Går det och göra marängen dagen innan och köra kräm på dagen den serveras

Ma154
Ma154
9 months ago

Hej Frida, receptet ser jättegott ut! Hur kall ska marängen vara när man rullar ihop den?

Ann-Katrin Andersson
Ann-Katrin Andersson
9 months ago

Har du ngt tips att få bort bakplåtspappret lättare

Marie
Marie
8 months ago

Hej! Undrar om man kan frysa denna

Bröd med sötpotatis

Nästa inlägg

Bröd med sötpotatis

19
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x