
Här kommer ett recept som jag kopierat rakt av ur min senaste bakbok Baka med Frida deluxe. Ni önskade att få detta recept på min instagram här om dagen, och ert ord är min lag – så varsågoda! Klicka här för fler recept på goda tårtor. 🙂
Marängrulltårta med lemoncurd, 10 bitar:
Frasig, söt marängrulltårta som fylls med en syrlig citronkräm, fluffig grädde och söta bär. Denna rullisen älskas av både stora och små.
Bitar: 10 st
Hållbarhet: Tre dygn i kylskåp
Lemoncurd:
3 ägg
1.5 dl strösocker
1 stor citron – skal och saft
75 g smör
Maräng:
5 äggvitor
2.5 dl strösocker
1 dl riven kokos
Fyllning:
3 dl lemoncurd
3 dl vispgrädde
2 tsk vaniljsocker
300 g färska björnbär
Gör så här:
- Lemoncurd: Vispa upp äggen lätt i en värmetålig skål. Tillsätt strösocker, citronsaft- och skal. Sänk ner skålen i ett hett vattenbad som kokar på medelhög värme. Vispa konstant tills krämen tjocknat, tag då av från värmen och rör ner smöret. Häll på rengjord burk och låt svalna i kylskåp.
- Rulltårta: Börja med att sätta ugnen på 160°c över/undervärme och klä en plåt med bakplåtspapper.
- Vispa äggvitorna till ett fast skum och tillsätt sedan lite strösocker i taget under konstant vispning på hög hastighet. Vispa till en blank och fluffig maräng. Vänd sedan ner riven kokos och rör ihop.
- Bred ut marängen på bakplåtspapperet. Grädda mitt i ugnen i ca. 20 minuter – tills den fått en gyllene färg.
- Tag ut och vänd upp på ett nytt bakplåtspapper och drag försiktigt bort det pappret som sitter fast i botten – låt svalna.
- Fyllning: Vispa upp grädde och vaniljsocker fluffigt. Bred lemoncurd på marängen och bred sedan grädden över. Strö över halverade björnbär.
- Rulla marängen från långsidan till en lagom tight rulle. Pudra över lite florsocker.
Hoppas att det ska smaka!
Skulle blåbär också funka?