
Vegetarisk färssoppa eller Cowboysoppa som den också kallas, ja det är vår favorit här hemma just nu! Denna kan jag äta flera gånger i veckan, vilket faktiskt är himla bra då det blir hela sex portioner av receptet. Perfekt matlådemat!

Att äta soppa under vintern är något jag tror att de flesta gör. Men denna är precis lika god mitt i sommaren om du frågar mig. Klicka här för fler goda recept på vegetarisk mat.
Vegetarisk färssoppa, 6 portioner:
Ingredienser:
2 msk matolja
1 stor gul lök
2 vitlöksklyftor
450 g färs av valfritt slag
6 potatisar
4 morötter
1 st paprika
600 g krossade eller passerade tomater
9 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
1 tsk paprikapulver
1 tsk oregano
0.5 tsk cayennepeppar
salt och svartpeppar efter smak
Till servering:
En klick grekisk yoghurt eller creme fraiche
Gör så här:
- Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp oljan i en stor gryta eller kastrull och stek lök tillsammans med vitlök till löken mjuknat.
- Tillsätt färs och låt stekas tills den fått en fin färg.
- Skala potatisen och skär i kuber, skala morötter och skär i slantar. Hacka paprikan grovt.
- Rör ner potatis, morot och paprika i grytan tillsammans med tomatkross. Rör ihop ordentligt och slå sedan på vatten.
- Tillsätt kryddor och låt koka under lock på svag värme i ca. 25 minuter.
- Serveras med en klick yoghurt eller fraiche.
Hoppas att det ska smaka! Missa inte min facebooksida för mer inspiration i köket.