För ett par veckor sedan sålde vi marängbakelser med jordgubbar i vår fikavagn (@fridasfikavagn). De blev oerhört populära och alla plåtar med bakelser som vi bakat tog slut minutrarna efter att vi öppnat luckan på vagnen. Och nu tänker jag att jag även delar receptet här med er, så att ni också får mumsa på dessa i sommar.
Jag menar – SE så goda de är! Frasig maräng, fluffig fyllning och söta gubbar. Allt som en gillar i samma bakelse. Naturligt glutenfria är de också, vilket är toppenbra. Fyllningen är densamma som till min himmelska jordgubbstårta.
Marängbakelser med jordgubbar, 12 st:
Maräng:
4 äggvitor
2 dl strösocker
Fyllning:
2 dl vispgrädde
100 g philadelphiaost
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
300 g jordgubbar
Gör så här:
- Maräng: Sätt ugnen på 160°c över/undervärme och placera ut 12 muffinsformar på en plåt, ställ åt sidan.
- Vispa äggvitan till ett fast skum med elvisp eller i din köksassistent, vispa på hög hastighet. Tillsätt sedan lite socker i taget under konstant vispning och när allt socker är tillsatt så låter du marängen vispas i 5 minuter. Känn mellan fingrarna –när sockerkristallerna inte går att känna så är marängen klar.
- Klicka ut marängsmet i muffinsformarna och forma gropar i samtliga formar.
- Ställ in i ugnen och sänk värmen till 120°c, grädda mitt i ugnen i ca. 1 timme. Stäng sedan av ungen och låt marängerna stå och svalna tills ugnen blivit helt kall.
- Fyllning: Vispa grädde, philadelphia, florsocker och vaniljsocker till ett fast fluff.
- Finhacka jordgubbarna och blanda ner dem i smeten (spara några till garnering).
- Fördela fyllningen i formarna och garnera med jordgubbar.
Missa inte min senaste Youtubevideo HÄR. Lycka till i köket!
Hur länge står sig marängerna utan fyllningen?
Undrar samma
Kan man göra marängerna dagen före och låta dem stå i rumstemperatur?
Hur får man gropen att stanna som en grop? Kan man spritsa ut det?