Kladdkakor och Brownies, Kladdkakemuffins

Äppelkladdkaka

65 röster
Äppelkladdkaka

Äppelkladdkaka med smörstekta äpplen som är smaksatta med kanel och kardemumma. Så otroligt gott och jag toppar hela härligheten med en hemgjord vaniljvisp. Ni bara måste prova nu när det börjar finnas fina äpplen i både trädgårdar och butik.

Äppelkladdkaka

Såhär ser de ut utan vanijvispen. De sjuker ner en aning i mitten och blir som små skålar viket är perfekt för fyllning av just vaniljvisp, eller varför inte en kula vaniljglass? Det ska jag prova efter att ha värmt en kladdis i micron en snabbis.

Äppelkladdkaka, 12 st:

Fyllning:
30 g smör
2 äpplen
1 msk brun farin strö
2 tsk malen kanel
1 tsk malen kardemumma

Kladdmuffins:
100 g smör
2 dl strösocker
2 ägg
2 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 nypa salt

Gör så här:

  1. Fyllning: Hetta upp smöret i en stekpanna. Skala och finhacka äpplena och lägg dem i pannan med smöret. Tillsätt farinsocker, kanel och kardemumma, rör om och låt puttra i ett par minuter tills äpplena blivit mjuka. Tag av från värmen och låt stå.
  2. Kladdkaka: Sätt ugnen på 175°c över/undervärme och placera ut 12 stabila muffinsformar på en plåt.
  3. Smält smöret i en kastrull och tag av från värmen. Tillsätt resterande ingredienser och rör om till en jämn smet.
  4. Fördela smeten jämnt i formarna. Toppa med äppelfyllningen.
  5. Grädda mitt i ugnen i ca. 10-12 minuter, tag ut och låt svalna helt.

Lycka till med bakningen! Missa inte min senaste youtubevideo.
Och här finner du fler recept på kladdkakor.

första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Torbjörn
Torbjörn
3 months ago

Bakpulver?

Marängbakelser med jordgubbar

Nästa inlägg

Marängbakelser med jordgubbar

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x