![dumlekaka](/wp-content/uploads/2022/01/dumlekaka_-770x1024.jpg)
Ni vet mina sega dumlesnittar som blev alldeles omåttligt populära? Detta är prick det receptet, fast jag bakar av degen i en stor form, toppad med massa dumle. Fantastiskt gott om ni frågar mig, särskilt med en skopa vaniljglass när kakan är lite ljummen.
![](/wp-content/uploads/2022/01/dumlekaka-905x1024.jpg)
Se så härligt det ser ut! Missa inte min Youtubekanal som snart har premiär för en ny serie!
TIPS:
Glutenfritt: Byt vetemjöl mot glutenfri mjölmix.
Veganskt: Byt smör mot mjölkfritt margarin och välj ett veganskt godis.
Dumlekaka:
Ingredienser:
150 g rumsvarmt smör
1.5 dl strösocker
1.5 msk vaniljsocker
1.5 msk ljus sirap
3.75 dl vetemjöl
1.5 tsk bakpulver
15 st. dumlekolor
ev. lite flingsalt
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175°c över/undervärme och klä en form (22 cm) med bakplåtspapper. Gärna en form med löstagbar kant.
- Nyp ihop alla ingredienser utom dumle och flingsalt till en smidig deg.
- Tryck ut degen i formen och toppa med hackad dumle.
- Grädda kakan mitt i ugnen i ca. 20 minuter, tills den fått en fin gyllene färg. Låt svalna en aning innan du skär den.
- Toppa med lite flingsalt efter gräddning.
Lycka till med bakningen! Hoppas att det ska smaka.