Ni vet mina sega dumlesnittar som blev alldeles omåttligt populära? Detta är prick det receptet, fast jag bakar av degen i en stor form, toppad med massa dumle. Fantastiskt gott om ni frågar mig, särskilt med en skopa vaniljglass när kakan är lite ljummen.
Se så härligt det ser ut! Missa inte min Youtubekanal som snart har premiär för en ny serie!
TIPS:
Glutenfritt: Byt vetemjöl mot glutenfri mjölmix.
Veganskt: Byt smör mot mjölkfritt margarin och välj ett veganskt godis.
Dumlekaka:
Ingredienser:
150 g rumsvarmt smör
1.5 dl strösocker
1.5 msk vaniljsocker
1.5 msk ljus sirap
3.75 dl vetemjöl
1.5 tsk bakpulver
15 st. dumlekolor
ev. lite flingsalt
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175°c över/undervärme och klä en form (22 cm) med bakplåtspapper. Gärna en form med löstagbar kant.
- Nyp ihop alla ingredienser utom dumle och flingsalt till en smidig deg.
- Tryck ut degen i formen och toppa med hackad dumle.
- Grädda kakan mitt i ugnen i ca. 20 minuter, tills den fått en fin gyllene färg. Låt svalna en aning innan du skär den.
- Toppa med lite flingsalt efter gräddning.
Lycka till med bakningen! Hoppas att det ska smaka.