Jag fick ett julebud från Guteglass för ett par veckor sedan och har en himla massa glass i frysen fortfarande. Så av den glassen jag själv gillar bäst (hallon & yoghurt) så fick det bli små glassbakelser. SÅ enkelt och fantastiskt gott! Som att äta glass och kex, det kan ju aldrig vara fel!
Du kan såklart ta den glass som du själv gillar allra bäst, och så kan du också göra små gömmor om du önskar. Kanske gömma små klickar av kola eller chokladkräm i en vaniljglass? MUMS! Bara din fantasi sätter gränser här.
Klicka här för fler härliga recept på glass!
Glassbakelser, 8 st:
Kexbotten:
150 g digestivekex
50 g smör
Fyllning:
4 dl av valfri glass
Garnering:
50 g choklad av valfri sort
ev. lite strössel
Gör så här:
- Botten: Smält smöret och låt stå. Mixa kexen till ett fint smul i en matberedare och tillsätt smöret. Rör om tills allt blandats väl.
- Fördela kexsmulet i 8 små hjärtformar (denna använder jag) och packa hårt. Ställ i frysen medan du ordnar med glassen.
- Tag fram glassen ur frysen och skopa ur 4 dl. Lägg i en skål och vispa med elvisp tills du får en mjuk konsistens.
- Fyll formarna med glassen och ställ tillbaka i frysen i minst 2 timmar.
- Tag ut ur frysen och tryck försiktigt kakorna ur formarna.
- Toppa med smält choklad och lite strössel innan servering.
Lycka till med dina glassbakelser, missa inte att kika in på min instagram!