Glass, Desserter

Glassbakelser med hallon

24 röster
Glassbakelser
Glassbakelser är både enkelt och gott. Passar till vilken fikastund som helst.

Jag fick ett julebud från Guteglass för ett par veckor sedan och har en himla massa glass i frysen fortfarande. Så av den glassen jag själv gillar bäst (hallon & yoghurt) så fick det bli små glassbakelser. SÅ enkelt och fantastiskt gott! Som att äta glass och kex, det kan ju aldrig vara fel!

Du kan såklart ta den glass som du själv gillar allra bäst, och så kan du också göra små gömmor om du önskar. Kanske gömma små klickar av kola eller chokladkräm i en vaniljglass? MUMS! Bara din fantasi sätter gränser här.

Klicka här för fler härliga recept på glass!

Glassbakelser, 8 st:

Kexbotten:
150 g digestivekex
50 g smör

Fyllning:
4 dl av valfri glass

Garnering:
50 g choklad av valfri sort
ev. lite strössel

Gör så här:

  1. Botten: Smält smöret och låt stå. Mixa kexen till ett fint smul i en matberedare och tillsätt smöret. Rör om tills allt blandats väl.
  2. Fördela kexsmulet i 8 små hjärtformar (denna använder jag) och packa hårt. Ställ i frysen medan du ordnar med glassen.
  3. Tag fram glassen ur frysen och skopa ur 4 dl. Lägg i en skål och vispa med elvisp tills du får en mjuk konsistens.
  4. Fyll formarna med glassen och ställ tillbaka i frysen i minst 2 timmar.
  5. Tag ut ur frysen och tryck försiktigt kakorna ur formarna.
  6. Toppa med smält choklad och lite strössel innan servering.

Lycka till med dina glassbakelser, missa inte att kika in på min instagram!

första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Mjölkchokladcheesecake med karamellpopcorn

Nästa inlägg

Mjölkchokladcheesecake med karamellpopcorn

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x