![Glassbakelser](/wp-content/uploads/2022/01/glassbakelser_-770x1024.jpg)
Jag fick ett julebud från Guteglass för ett par veckor sedan och har en himla massa glass i frysen fortfarande. Så av den glassen jag själv gillar bäst (hallon & yoghurt) så fick det bli små glassbakelser. SÅ enkelt och fantastiskt gott! Som att äta glass och kex, det kan ju aldrig vara fel!
![](/wp-content/uploads/2022/01/glassbakelser-770x1024.jpg)
Du kan såklart ta den glass som du själv gillar allra bäst, och så kan du också göra små gömmor om du önskar. Kanske gömma små klickar av kola eller chokladkräm i en vaniljglass? MUMS! Bara din fantasi sätter gränser här.
Klicka här för fler härliga recept på glass!
Glassbakelser, 8 st:
Kexbotten:
150 g digestivekex
50 g smör
Fyllning:
4 dl av valfri glass
Garnering:
50 g choklad av valfri sort
ev. lite strössel
Gör så här:
- Botten: Smält smöret och låt stå. Mixa kexen till ett fint smul i en matberedare och tillsätt smöret. Rör om tills allt blandats väl.
- Fördela kexsmulet i 8 små hjärtformar (denna använder jag) och packa hårt. Ställ i frysen medan du ordnar med glassen.
- Tag fram glassen ur frysen och skopa ur 4 dl. Lägg i en skål och vispa med elvisp tills du får en mjuk konsistens.
- Fyll formarna med glassen och ställ tillbaka i frysen i minst 2 timmar.
- Tag ut ur frysen och tryck försiktigt kakorna ur formarna.
- Toppa med smält choklad och lite strössel innan servering.
Lycka till med dina glassbakelser, missa inte att kika in på min instagram!