Cheesecake

Mjölkchokladcheesecake med karamellpopcorn

52 röster
Mjölkchokladcheesecake med karamellpopcorn
Mjölkchokladcheesecake med karamellpopcorn, en cheesecake för dig som gillar sött och salt i en himmelsk kombination.

Denna ljuva Mjölkchokladcheesecake med salta karamellpopcorn går inte av för hackor, det vill jag lova. Allt gott som du kan tänka dig i samma kaka. Denna kvalar in direkt på min top tre av alla mina cheesecakes!

Mjölkchokladcheesecake med karamellpopcorn

TIPS:
* Använd glutenfria kex för en glutenfri kaka. Se också till att chokladen är fri från gluten.
* Förvaras inpackad i ex. plast, i frys. Håller i frys i upp till en månad. Fryses utan kola och popcorn som garnering.

Mjölkchokladcheesecake med karamellpopcorn, 8-10 bitar:

Botten:
100 g smör
300 g digestivekex 

Fyllning:
200 g mjölkchoklad
500 g färskost
2 dl vispgrädde
1 dl karamelliserad mjölk
1 nypa flingsalt

Karamellpopcorn:
75 g smör
3 msk ljus sirap
1.5 dl brun farin strö
1 tsk bikarbonat
8 dl salta popcorn

Garnering:
1.5 dl karamelliserad mjölk 

Gör så här:

  1. Botten: Smält smöret och låt stå. Mixa kexen till ett fint smul i en matberedare. Blanda ner smöret tills allt är väl blandat. 
  2. Klä botten av en form med löstagbar kant (22 cm) med bakplåtspapper.
  3. Häll kexsmulet i formen och packa hårt med baksidan av en sked till ett jämnt lager, ställ i frysen medan du gör fyllningen. 
  4. Fyllning: Smält chokladen och låt den svalna en aning. Vispa färskost, grädde, karamelliserad mjölk och flingsalt till en fluffig smet med elvisp på hög hastighet. Tillsätt sedan chokladen och vänd runt med en slickepott. Häll smeten i formen och ställ tillbaka i frysen. Låt frysa i minst 2 timmar.
  5. Karamellpopcorn: Sätt ugnen på 75°c över/undervärme och klä en plåt med bakplågspapper. Smält ihop smör, sirap och socker på medelhög värme. Rör hela tiden tills allt socker smält. 
  6. Tillsätt bikarbonat och under omrörning – nu kommer smeten snabbt att bubbla upp och bli tjockare. Tag av frän värmen och häll karamellsmeten över popcornen. Rör tills allt blandats väl.
  7. Ställ plåten mitt i ugnen och grädda popcornen i ca. 20 minuter. Tag ut och låt svalna innan du delar i bitar. 
  8. Garnering: Bred på den karamelliserade mjölken och toppa med dina karamellpopcorn. 

Lycka till med bakningen! Missa inte att följa mig på Instagram för mer inspo! 🙂

första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

8 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Linda
Linda
8 months ago

Hei hvilken typ karamelliserad mjölk ?

Fanny
Fanny
8 months ago

Kan man förbereda den några timmar innan man serverar den? Har ej möjlighet att fixa toppingen där jag ska servera den.

Amanda
Amanda
8 months ago

Ska den serveras fryst eller ska det tina innan servering?

Angela
Angela
8 months ago

Fina Frida!
När du skriver karamelliserad mjölk, menar du dulce de leche?

Chokladcupcakes med kolagömma

Nästa inlägg

Chokladcupcakes med kolagömma

8
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x