För ett par månader sedan så bakade jag till ett jobb som jag gjort i samarbete med Törsleffs. Jag knåpade ihop tre härliga recept som jag och min man plåtade för en receptfolder som ännu finns att finna i de flesta matbutiker, kika bland bakingredienserna och den kondenserade och karamelliserade mjölken. Så kul! Inlägget här på bloggen är dock inte med i samarbetet utan jag fick lov att dela recepten här ändå när jag frågade.
Jag fyllde hallonen med karamelliserad mjölk också, visst blir det tjusigt?
TIPS:
Glutenfritt: Byt vetemjöl mot glutenfri mjölmix.
Förvaring: I en låda med tättslutande lock i kylskåp i 2 dygn. Eller odekorerade i frys i tre månader.
Klicka här för fler recept på härliga cupcakes!
Chokladcupcakes med kolagömma, 12 st:
Muffins:
135 g smör
1 dl standardmjölk
2 ägg
2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 dl kakao
1.5 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
Fyllning:
2 dl Törsleffs karamelliserade mjölk
Chokladsmörkräm:
100 g mjölkchoklad
200 g rumsvarmt smör
1 dl Törsleffs kondenserad sötad mjölk
2 dl florsocker
2 msk kakao
Garnering:
12 st färska hallon
3 msk Törsleffs karamelliserade mjölk
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175° grader över/undervärme.
- Smält smöret och rör ner mjölk, ställ åt sidan.
- Vispa ägg och strösocker fluffigt i en skål.
- Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver, vaniljsocker och salt i en annan skål. Tillsätt smöret och ägg- och sockerblandningen, rör ihop till en smet.
- Fördela smeten i 12 muffinsformar, fyll dem ca 2/3 delar. Grädda mitt i ugnen i ca 15-18 minuter.
- Tag ut och låt svalna innan du gröper ur lite i mitten av varje muffins. Fyll groparna med karamelliserad mjölk.
- Smörkräm: Smält chokladen och låt svalna. Vispa smör, kondenserad mjölk, florsocker och kakao till en fluffig smörkräm. Tillsätt chokladen under konstant vispning och rör ihop en slät smörkräm.
- Spritsa smörkrämen på dina muffins. Toppa med färska hallon som du fyller med karamelliserad mjölk.
Lycka till med bakningen! Missa inte att kika in på min facebooksida för mer inspo!