En av mina absoluta favoriter är min krämiga key lime pie. Och för ett par år sedan gjorde vi den som dessert i portionsglas på nyårsafton, men så kom jag på att jag endast delade med mig av det på instagram och inte här på bloggen. Så idag svängde jag ihop ett par glas med denna ljuva dessert för att fota till bloggen. Så, här kommer nu receptet! Busenkelt och helt galet gott. Du behöver inte ens en ugn.
Jag toppar med lite grövre limezest för att det är väldigt iögonfallande! Också är det fantastiskt gott! Men det är såklart inget måste, desserten smakar mycket lime även utan skal på toppen.
TIPS:
* Desserten kan förberedas dagen innan – plasta in och låt stå i kylskåp.
* Använd glutenfria kex för en dessert fri från gluten.
Key lime pie i glas, 4 st:
Ingredienser:
40 g smör
160 g digestivekex
1 burk (397 g) sötad kondenserad mjölk – jag använder denna (adlink)
1 limefrukt – skal och saft
2 dl vispgrädde
Gör så här:
- Smält smöret och låt stå.
- Mixa kexen i en matberedare till ett fint smul, tillsätt smöret och rör ihop. Låt stå.
- Blanda kondenserad mjölk med saft och skal från limefrukten, ställ åt sidan.
- Vispa grädden fluffig.
- Fördela kexsmulet i fyra glas, toppa sedan med limeblandningen och fluffig grädde.
- Dekorera eventuellt med lite extra limeskal.
Lycka till med bakningen!
För att få lite mer stuns i smaken brukar jag använda Oreokex i stället för digestive. Jättegott.
Lägger du ihop hela desserten dagen innan eller bara förbereder de olika delarna? Och gör optioner samma dag som den ska inmundigas?
Förbereder! 🙂