Kladdkakemuffins med toffifee och center går inte av för hackor! Min favorit blev den med toffifee, och det är av den enkla förklaringen att den innehåller en hasselnöt. Det ger lite tuggmotstånd och det gillar jag verkligen. Så himla gott!
Kladdig kladdkaka, kola, en krispig nöt, choklad och så lite flingsalt. Vad mer kan en begära av en munsbit? Jag bakar mina minimufifns i en minimuffinsplåt, ni hittar en sådan här (raklamlänk).
Kladdkakemuffins med toffifee och center, 24 st:
100 g smör
2 ägg
2 dl strösocker
1.5 dl vetemjöl
0.5 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
24 godisar – ex. toffifee & center
lite flingsalt
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175°c över/undervärme och tag fram en minimuffinsplåt eller 24 st. minimuffinsformar.
- Smält smöret i en kastrull på låg värme, låt stå.
- Rör ihop ägg och strösocker med en slickepott. Tillsätt sedan de torra ingredienserna (ej flingsalt) och rör slarvigt ihop. Rör ner smöret och arbeta försiktigt ihop en klumpfri smet.
- Fördela smeten i formarna och grädda mitt i ugnen i ca. 8 minuter. Tag ut och tryck genast ner godiset i dina muffins. Strö över flingsalt och låt sedan svalna.
Lycka till med dina kladdkakemuffins! Missa inte att spana in fler av mina kladdkakor här.