Nu dignar hallonbuskarna av solmogna, röda bär. Så otroligt gott att äta som de är men framförallt att baka på, om du frågar mig. Så jag har bakat hallonmuffins med smul som är en stor favorit hos mig. I år har jag fått till det mest perfekta receptet. Prova gärna! Och om ni delar med er så får ni gärna tagga mig på instagram så att jag kan få en chans att se- och kommentera era ljuva bakverk!
Se så goda de ser ut! Jag har använt mig av mitt recept på saftiga Citronmuffins som grund i detta recept. Hallon, citron och vanilj är en himmelskt god kombination.
Glutenfritt: Byt vetemjöl mot glutenfri mjölmix.
Förvaring: 3 dagar i kallt skafferi eller kylskåp. 3 månader i frys. Packa i fryspåsar!
Hallonmuffins med smul, 12 st:
Muffins:
150 g rumsvarmt smör
2 dl strösocker
2 ägg
1 tsk vaniljsocker
skal av 1 citron
0.5 dl citronsaft
1 dl mjölk
3 dl vetemjöl
1.5 tsk bakpulver
100 g hallon
Smul:
25 g rumsvarmt smör
0.5 dl vetemjöl
0.5 dl havregryn
2 msk strösocker
1 msk vaniljsocker
+ 100 g hallon att toppa med
Gör så här:
- Smul: Nyp ihop alla ingredienser utom hallon till en smulig massa. Låt stå.
- Muffins: Börja med att sätta ugnen på 175°C och ställ ut 12 muffinsformar i en muffinsplåt.
- 2. Vispa smör och strösocker krämigt med elvisp. Tillsätt sedan ett ägg i taget och vispa ihop.
- 3. Rör ner resterande ingredienser med en slickepott.
- 4. Fördela smeten jämnt i formarna och tryck ner hallon. Toppa med smuldeg och grädda mitt i ugnen i ca. 15 minuter – tills de bir gyllene i färgen.
Lycka till med bakningen! Hoppas att det ska smaka. 🙂
Låter gott! Ska det vara både hallon i smeten och sen lika mycket som trycks ner i formarna?