Bröd

Nattjästa frallor med zucchini

16 röster
Nattjästa frallor med zucchini
Nattjästa frallor med zucchini är det perfekta frukostbrödet! Saftigt, smakrikt och enkelt att baka.

Jag älskar nattjäst bröd. Det är så enkelt att baka, oftast ska en deg bara röras ihop och sedan jäsa över natten. På morgonen stjälper du upp degen, delar och skjutsar in i ugnen och vips så har du ljuvligt frukostbröd. Dessa är också perfekta att frysa ner och sedan tina i rumstemperatur.

Nattjästa frallor med zucchini

Att baka med zucchini är perfekt nu när den är så pass billig och i säsong. Brödet blir både fylligare och saftigare.
Här finner ni fler goda recept på hembakat bröd.

Nattjästa frallor med zucchini, 12 st:

10 g färsk jäst 
5 dl kallt vatten
1 st. zucchini – ca. 150 g
11 dl siktat dinkelmjöl
2 tsk flingsalt
3 msk pumpakärnor till topping

Gör så här:

  1. Lös jästen i vattnet i en skål. Skölj och riv zucchini på den grova sidan av rivjärnet. Rör ner i vätskan.
  2. Tillsätt resterande ingredienser (ej pumpakärnor) och rör ihop en ganska lös deg, rör ordentligt så att du slipper mjölklumpar. 
  3. Täck med plast och låt stå i kylskåpet i 12 timmar.
  4. Sätt ugnen på 225° varmluft eller 250°c över/undervärme, klä en plåt med bakplåtspapper.
  5. Stjälp upp degen på mjölat bakbord och dela den försiktigt i 12 jämnstora delar, med degskrapa eller vass kniv. Lägg på plåten. 
  6. Låt jäsa under bakduk medan ugnen blir varm, i ca. 20 minuter. Strö sedan över pumpakärnor.
  7. Grädda bröden mitt i ugnen i ca. 12 minuter, tills de fått fin färg. 
    Om du gräddar bröden i över/undervärme så måste du sänka temperaturen till 225°c när du stoppar in bröden i ugnen! Vid varmluft behöver du inte göra någonting. 

Lycka till med bakningen! Glöm inte att kika in på min instagram för mer inspiration! 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Mandelkaka med hallon

Nästa inlägg

Mandelkaka med hallon

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x