Muffins

Saftiga Citronmuffins

Saftiga CitronmuffinsOm ni frågar mig så är dessa muffins de allra godaste. I all sin enkelhet. De smakar som en citronkaka som farmor och mormor alltid bakade när jag var barn. Jag antar att många av er också har en känd citronkaka i familjen. Precis så smakar dessa muffins. Den enda skillnaden är att dessa är mycket mer saftiga, och det är knappast negativt i min mening.

Här visar jag er steg för steg när jag bakar dessa muffins. 

Saftiga Citronmuffins, 10 st:

150 g rumsvarmt smör
2 dl strösocker
2 ägg
1 msk vaniljsocker
skal av 1 citron
0.5 dl citronsaft
1 dl mjölk
3 dl vetemjöl
1.5 tsk bakpulver

Gör så här: 1. Börja med att sätta ugnen på 175°C och ställ ut 10 muffinsformar i en muffinsplåt.
2. Vispa smör och strösocker krämigt med elvisp. Tillsätt sedan ett ägg i taget och vispa ihop.
3. Rör ner resterande ingredienser med en slickepott.
4. Fördela smeten jämnt i formarna och grädda mitt i ugnen i ca. 12 minuter.

Saftiga CitronmuffinsHoppas att det ska smaka!

Ha nu en toppenfin torsdag. Glöm inte att följa mig på Instagram och Facebook för roliga uppdateringar flera gånger dagligen.
Vi hörs lite senare. ♥
första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

25 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Kirsten holmgren
Kirsten holmgren
6 years ago

Jag bakade dessa i silikonformar o det behövdes 25 minuter för dem att bli klara. Ljuvliga.

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Kirsten holmgren
6 years ago

Vad roligt att de blev goda! 🙂

Ariana
Ariana
6 years ago

Bakat med lime eftersom jag inte hade citron hemma.. la också i en Reasen i mitten,, blev suuuper gott. Tack för recepten!

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Ariana
6 years ago

Det låter ljuvligt!! Kram på dig <3

Paulina
Paulina
6 years ago

Hej
Gjorde muffinsen men dom skärde sig och växte inget dessutom blev dom alldeles flötiga. Jag vet inte vad jag gjorde fel 🙁

Ann
Ann
6 years ago

Även min smet skar sig till en början men när jag hällde på mjölet gick den ihop. Tror att smöret kan ha varit för kallt…
Använde mig av en muffinsplåt (mellanstora muffins) och då tog det 22 min innan de blev klara. Å andra sidan fick jag ut 16 st istället för 12!

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Ann
6 years ago

Hej! Det blir alltid så – att det ser ut som att smeten skurit sig. Men som du skriver, när man tillsätter mjölet och rör ihop så går smeten ihop! Kram <3

Maarit
Maarit
6 years ago

Bakade idag med Oatly iMat och milda mjölkfritt margarin och använde Stevia strösocker. De blev jätte goda, saftiga!

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Maarit
6 years ago

Vad roligt att höra! Tack snälla för att du delar med dig. Kram! <3

Saga
Saga
5 years ago

Tack för detta FANTASTISKA recept. Muffinsen blev SUPER goda och ska nu (förhoppningsvis) förgylla mammas födelsedag. Tack igen. Godaste citronmugfinsesn jag ätit❤️

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Saga
5 years ago

Tack själv fina du! Vad glad jag blir att du gillade dem. Stort Grattis på födelsedagen till din mamma. Kram <3

Micaela
Micaela
5 years ago

Hej
Är ditt recept tänk för små muffinsformar, har bara stora hemma just nu och dom är ju nästan dubbelt så stora som vanliga

Tove
Tove
5 years ago

Det var det sämsta receptet jag någonsin bakat efter!!! Så misslyckat!

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Tove
5 years ago

Vad tråkigt att du misslyckades! Undra vad som gick fel? Bättre lycka nästa gång 🙂 Kram!

Birgitta Peterson
Birgitta Peterson
5 years ago

Helt otroligt goda muffins. Så saftiga. Tusen tack för ett lättbakat recept på muffins.

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Birgitta Peterson
5 years ago

Vad roligt att höra! 🙂

Hanna
Hanna
5 years ago

Super goda verkligen! Älskar <3

bagarn
bagarn
5 years ago

muffinsen fick ingen färg hade inne dem i 20 minuter till och med, vad kan detta bero på?

Agnes
Agnes
5 years ago

Ett helt fantastiskt recept som resulterar i underbart goda och perfekta muffins. Helt rätt konsistens och smak. Jag behövde dock ha i dem i ungnen i 20 min för att de skulle bli genomgräddade och få färg. Men det gör ingen ting! De här kommer jag absolut att bjuda mina vänner på!

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Agnes
4 years ago

Vad roligt att du gillade dem! Du gör mig glad! Stor kram.

Christina
Christina
5 years ago

Hej! Muffinsen står i ugnen. De blir inte färdiga på 12 minuter i 175 grader. Jag är bara nyfiken, varför bara 175 grader när många andra liknande recept bakar i 200+ grader? mvh Christina

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Christina
4 years ago

Hej! Alla ugnar är olika effektiva så du kanske behöver grädda dina några minuter extra. Inget konstigt med det. 🙂 Stor kram!

Anna Gyllensvärd
Anna Gyllensvärd
3 years ago

Supergoda muffins! Håller med tidigare kommentarer om att tiden i ugnen kan vara lite längre. Ska prova att baka dessa som minimuffins då mina vanliga formar är slut! Hoppas de blir lika goda!

Kristin Jönsson
Kristin Jönsson
3 years ago

Mina va kladdiga när klockan ringde, så de fick in igen

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Kristin Jönsson
3 years ago

Det kan bli så iom att alla ugnar gräddar olika effektivt. Hoppas att de blev färdiga när du körde in dem igen! Kram <3

Nästa inlägg

Chocolate chip cookies i Långpanna

25
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x