Bröllop

Vår Bröllopsdag


Vi valde att ha vårt bröllop hemma i vår trädgård på Gotland. Jag hade inte kunnat önska en bättre plats för just vårt bröllop. Det var så fint även om vi inte fick till det på samma vis som det var på den bilden vi hade i huvudet. Vi hade tänkt more is more. Men bröllopet blev mer ”less is more”. Vi orkade helt enkelt inte med att fixa och ordna med allt som vi tänkte, så det blev enkelt och avskalat. Och egentligen ganska spontant. Precis så som vi är.

Bara en vecka innan bröllopet så stack vi ut på stan för att inhandla våra kläder. Klänningen som jag bar hade jag beställt från internet, men alla Roberts kläder köpte vi inne i Visby. Skorna på samma affär, till exempel. Det var riktigt mysigt att få shoppa allt vi behövde till vårt bröllop ihop. Det här med att mannen inte får se bruden innan bröllopet är inget vi gick efter. Var det någon jag ville visa min brudklänning för så var det min blivande man. Och visst blev han rörd när han såg mig i den. Precis som jag blev varje gång jag såg honom på vår Bröllopsdag. Bara tanken på att han blev min man den dagen ger mig fjärilar i magen.

Jag har visat er ett par bilder från vår dag på min Instagram. Bland annat denna bild där jag står iklädd min brudklänning och gör klart Bröllopstårtan. Många tyckte att det var helt galet att, för det första – jag skulle göra tårtan själv (många menade på att jag borde beställt en tårta), och att jag gjorde den i min brudklänning var galenskap. Och till sist att jag gjorde den på min BRÖLLOPSDAG medan gästerna var ute i trädgården. HUR galet? – Inte alls! För oss var det liksom självklart redan från början, att vi tillsammans skulle göra vår Bröllopstårta. Och att den skulle göras samma dag. Varför inte? Det gick precis hur bra som helst. Vid servering så var bröllopstårtan pinfärsk och ljuvligt god. För att inte tala om hur snabbt den gick åt. Alla var så nöjda! Dessutom hjälpte pappa till med att snoppa jordgubbarna som svärmor sedan hackade. Och Freja (kusinbarn) blandade färskosten med florsocker och vanilj. Alla fick vara delaktiga i olika moment och det kommer jag att minnas så länge jag lever. Jag är himla glad för att vi inte beställde en tårta. Tänk att ha en bröllopstårta som kan se precis likadan ut som någon annans? Vår tårta blev kanske lite sne, men väldigt unik.


Vi skickade ut alla gästerna i trädgården igen för att själva färdigställa tårtan helt. Den stunden var så speciell för oss. Vi fick vara lite själva och göra tårtan precis som vi ville. Vi stod i våra finkläder och ett varsitt förkläde. Så roligt! Och hur ofta tror ni att min man och jag bakar en tårta tillsammans. Jamen bara det!

Såhär blev tårtan. Alldeles perfekt tycker jag. En tårta för 20 personer blev alldeles lagom då vi inte var fler som skulle äta av den. Önskar att ni kunde få smaka en bit. Den smakade verkligen sommar.

Ser ni paviljongen? Vi hade tänkt bygga en sådan av björk. Det skulle hänga tyllgardiner och rosor runt hela. Det blev inte alls som vi hade tänkt oss. Men vi var så slutkörda av all stress när det kom till bygga paviljong- momentet. Så vi valde att ha den såhär. Plankorna hade vi i trädgården och så använde vi ett av träden som står längst ned i vår trädgård, som en ”pelare”. Det blev väldigt kalt, och liksom lite kargt. Men visst blev det fint ändå? Jag tror att gardiner och rosor hade blivit lite för mycket egentligen. Så det fanns nog en mening med att vi inte orkade mer än just dit.

Freja. ♥
Vi hade köpt Selfiepinnar till alla gästerna som vi hade lagt fram på ett ”fotobord”. Där låg även engångskameror som gick från hand till hand. Ska bli så roligt när de är framkallade, ingen har en aning om hur bilderna har blivit. Vi hade även köpt en hel del Photo booth- kit. Kul, tycker vi. Och gästerna också.


Vi hade även köpt en tavelduk med ett träd på. Där satt alla gästerna sitt fingeravtryck som löv på trädet. Ett familjeträd blev det. Letar i detta nu efter den perfekta ramen till denna. Ska bli så fint att få ha den här hemma på väggen. Hela familjen i en och samma tavla. ♥

Gästerna dukade bordet med egenplockade blommor. Finns inget finare eller mer personligt. Här läser min faster ett telegram från min farbror med fru (som alltså inte närvarade vid bröllopet).

Mer fotografering. Undra hur länge vi stod där, under vår paviljong. Vi fick nästan kramp i kinderna för att vi log så stort och brett. Och länge!


Presentöppning. Vi fick sådana fina troll av mormor & morfar som tyvärr inte kunde vara med på vårt bröllop. Mormor hade ingen ork för att ta sig över till ön, men de var med oss i tankarna hela dagen ändå. Och direkt när jag såg paketet så förstod jag att det var från mormor och morfar. Än mer när vi öppnat det och såg att det var troll. Min mormor samlar på Rolf Lidbergs troll och har sådana överallt hemma. Sedan jag var liten har jag alltid älskat att kolla på mormors alla troll. Så att det blev just ett sådant troll vi fick kändes så speciellt.

Från min älskade storebror med sambo fick vi bland annat roliga örngott. Vi sover så gott på dessa nu! Så fina!

HUR fin tavla? Älskar den! ♥

Förutom tavlan med hundarna så fick vi även så himla fina champagneglas med våra namn samt vårt bröllopsdatum ingraverat, av svärmor med sambo. Superfint.

Sedan blev det Kramkalas. ♥

Dagen blev lång. Och det blev mycket lek och bus med kusinbarnen. Här förlorar jag i badminton mot Gabriel, 9 år (kusinbarn). Ja, jag spelade i min brudklänning. Jag tog inte av mig den förrän dagen var över. ♥

Stylingen förresten. Den stod vi också för själva. Jag lockade håret själv och fick hjälp av min man när vi skulle fästa blommorna. Det enda smink jag bar var mascara. Ingenting annat. Det var för varmt och svettigt på vår bröllopsdag att sminket bara skulle runnit av. Tur att jag hade färgat ögonbrynen bara dagarna innan. Och tur att jag trivs bäst utan smink. Sambon hade endast lite gelé i håret.

Jag har bara ett ord för vårt bröllop. Magiskt. Det var fullkomligt magiskt och jag önskar att jag kunde få uppleva allt tusen gånger om. Om vi fick göra det igen så hade vi gjort det på precis samma vis. Ingenting annorlunda. ♥

Är det någon av er som har/eller ska gifta er i sommar? Berätta gärna!

Tack för all kärlek ni sänt oss via meddelanden, mail, kommentarer och på alla de vis som går. Ni är fantastiska och vi är så glada för att ha er! Glöm inte att hjärta detta inlägg här nedan om ni gillade det. Kram ♥

 

första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

30 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Erika
Erika
6 years ago

Det ser verkligen ut att ha varit ett underbart fint och personligt bröllop. Huvudsaken är att man själv är nöjd när och på vilket sätt man väljer att gifta sig. Den genuina glädjen från alla gäster kommer på köpet ❤️

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Erika
6 years ago

Precis. Och vi var så mycket mer än nöjda. Tack snälla för din kommentar. Kram <3

Åsa
Åsa
6 years ago

Grattis till bröllopet och all lycka i framtiden underbara Frida ❤
Så fint att få läsa om er dag och tack för att du delat med dig

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Åsa
6 years ago

Tack fina du. Blir så himla glad. <3

Frida
Frida
6 years ago

Grattis till bröllopet och all lycka i framtiden!

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Frida
6 years ago

Tack snälla du! Kram <3

Malena
Malena
6 years ago

Så himla fin- ni var. Det bästa med bröllop är att man får ha det precis som man vill, inga regler eller måsten. Det är er dag som ni kan forma precis efter hur ni är! Jättefina bilder och grät en skvätt när jag läste om trollen (blödig jag vet :)).
Stort lycka till som man och hustru!

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Malena
6 years ago

Tack fina du. <3 Precis så! Att få ha det som man själv vill. Det är det viktigaste. Jag blir tårögd bara jag tänker på trollen, är också extremt blödig.. 🙂 Stor kram till dig. <3

Vinecooler
Vinecooler
6 years ago

Jag jobbar med uthyrning av bröllopslokal och möter ofta brudpar som inte tänker som er. Allt ska planeras från a till ö.
Grattis o lycka till

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Vinecooler
6 years ago

Ja, precis så är det oftast. Är glad över att vi körde vårt race. Tack snälla! Kram <3

Johanna
Johanna
6 years ago

Åh så fint! Och så fina ni var/är!
Vad hade ni för ätbart under dagen och kvällen?

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Johanna
6 years ago

Tack snälla du! Vi beställde catering. Så det blev italienskt, grekiskt, vegetariskt samt grillbuffé. Och så barnbuffé till barnen! Sen tårta och fika. 🙂 Kram <3

Gabriella
Gabriella
6 years ago

Så underbart! Alla bröllop ska vara sp extravaganta hela tiden men erat är mer i den stil jag själv skulle vilja ha det. Enkelt och avskalat. Var själva vigseln också i trädgården? Verkar supermysigt!

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Gabriella
6 years ago

Ja, det var verkligen så fint. Ja, den var i trädgården den också! 🙂 Kram! <3

Johanna
Johanna
6 years ago

Åh så fint jag blir alldeles varm i hjärtat. Ert bröllop påminner så mycket om vårt för snart 2 år sedan. Magiskt!

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Johanna
6 years ago

Vad roligt att höra. Kram till dig <3

Stina
Stina
6 years ago

Åh så fina ni var! Stort Grattis och många lyckönskningar till er.
Jag ska faktiskt gifta mig i sommar. 19/8 närmare bestämt, i Visby. Jag är född och uppväxt på ön men flyttade till Gävle för 6 år sen. önskar vår dag blir lika fin och minnesvärd som eran. Kram

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Stina
6 years ago

Tack snälla! Blir så glad.
Åh, vad mysigt. Stort grattis till er i förskott och lycka till på er stora dag. <3

Madeleine
Madeleine
6 years ago

Hej och Grattis till bröllopet! Superfina bilder MEN saknar en bild på brudbuketten 🙂 Hälsningar Floristen Madeleine

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Madeleine
6 years ago

Tack fina du! Åh, ja just det! Glömde det. Får göra ett eget inlägg om den. Den var dock väldigt enkel med rosor och pioner, samt lite ängsblommor som mamma och svärmor plockade. Stor kram! <3

Lotta
Lotta
6 years ago

Så fint och mysigt! Grattis igen! Det är väl roligare att ha ett bröllop som inte är som alla andras? Kul att få se bilder! Ni var jättefina! Kram

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Lotta
6 years ago

Tack snälla! Ja, precis så tycker vi också!! Stor kram <3

Elin
Elin
6 years ago

Lyckönskningar <3 till er båda! verkade varit enkelt avskalat bröllop .

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Elin
6 years ago

Tusen tack <3

Moa
Moa
6 years ago

Såå fint bröllop ni verkar haft! Drömmigt och jätteromantiskt! Stort grattis ❤️

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Moa
6 years ago

Tack snälla du. Vi är så glada för denna dag. Stor kram <3

Maria Andersson
Maria Andersson
6 years ago

Vilket fint bröllop! Så himla fint att det va så enkelt och avskalat, något sånt skulle jag också vilja ha om jag väljer att gifta mig någon gång i framtiden☺️

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Maria Andersson
6 years ago

Tack snälla du, det gör mig superglad. <3

Beatrice
Beatrice
5 years ago

Hej! Funderade på er bröllopstårta, har gjort din himmelska tårta förut och ja som alla andra – den är MAGISK! Driver ett sommarcafé och har nu fått önskemål att göra tårtor till ett bröllop. Hade ju såklart velat ta mig an en våningstårta. Använder du något ”stöd” för att få den stabil? Vilken storlek är under/över tårtbotten? Något du tycker jag borde tänka på? Tusen tack på förhand! kraaaam

Pia Poulsen
Pia Poulsen
2 years ago

Hej läste precis ert inlägg och fastnade för trätavlan och hela den idéen. Var hittade ni tavlan?
Fint att ni ordnade bröllopet precis som ni själva ville ha det! ❤️

Nästa inlägg

Saftiga Citronmuffins

30
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x