I Kladdkakan har jag alltså färska Jordgubbar. Och så kokos och citron också. Jag älskar kombinationen jordgubb, kokos och citron så att det skulle funka i en kladdkaka tvivlade jag inte en sekund på. Kakan blev ljuvligt god.
Jag skulle ha låtit kladdkakan stå i kylskåp över natten så att den blivit lite mer fast. Men det hade jag inte tid med denna gång, så därför är den lite extra kladdig i mitten. Dock är det inte mig emot. Det heter ju kladdkaka av en anledning tänker jag. ;-))
Jordgubbskladdkaka 8-10 bitar:
- 100 g smör
- 2 ägg
- 2 dl strösocker
- rivet skal från 1 citron
- 1 msk vaniljsocker
- 2 dl vetemjöl
- 1 dl kokos
- 10-12 jordgubbar
Gör så här:
- Börja med att sätta ugnen på 175°C och smöra en form med löstagbara kanter, 20 cm.
- Smält smöret och ställ åt sidan.
- Rör ihop ägg och strösocker i en bunke. Tillsätt resterande ingredienser utom jordgubbarna (smöret sist) och rör ihop en klumpfri smet.
- Häll smeten i formen och lägg sedan på halverade jordgubbar.
- Grädda kakan mitt i ugnen i ca. 20-25 minuter.
- Tag ut och låt svalna helt i kylskåp innan servering.
Denna lilla filur var lagom sugen på Jordgubbskladdkaka vill jag lova. Han är alltid med mig när jag fotar jobb. Så himla roligt!
Tips på fler kladdkakor:
Kladdkaka med Extra allt
Chokladdoppade Kladdkakebollar med Kakdegsgömma
Klassisk, seg Kddkaka i Långpanna
Kladdkakebollar med Saltlakrits
Kladdkaketårta
After eight- Kladdkaka
Kladdkaka med Dulce de leche och Kinapuffar
Mjölkchokladkladdkaka
Kladdkakemuffins med Nutellagömma
Kladdkakebakelser med Jordgubbar, Nutella och Grädde
Vad fin! Vad är det du har spritsat på kakan? 🙂
Vanlig vispgrädde! Kram. <3
Jag tycker inte om kokos. Vad kan vi använda istället?
Hej! Du kan skippa kokosen helt. Eller om du vill ha något i kakan så kan du ta hackade nötter eller något annat du gillar! Kram <3