Chocolate Chip Cookies, Långpannerecept

Chocolate chip cookies i Långpanna

Kolla här så ljuvligt. Detta kan faktiskt vara bland det godaste jag bakat! I och för sig så säger jag så ganska ofta, mest nu för att jag älskar Chocolate chip cookies. Och för att det gick så himla fort att baka. Ja. Bland det godaste och bästa helt enkelt!

chocolate_chip_cookies_i_langpanna8Kakan blir seg och mjuk. Och full med massor av choklad.

Chocolate chip cookies i långpanna:

  • 350 g smör, rumsvarmt
  • 2 dl farinsocker
  • 2 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 ägg
  • 1 äggula
  • 6.5 dl vetemjöl
  • 1 nypa salt
  • 300 g choklad (jag använder mörk)

Gör så här:

  1. Börja med att sätta ugnen på 200°C och klä en plåt (30x20cm) med bakplåtspapper.
  2. Vispa smör, farinsocker, strösocker och vaniljsocker fluffigt med elvisp.
  3. Rör sedan ner resterande ingredienser (utom choklad) och arbeta ihop en smidig- och något kladdig deg.
  4. Grovhacka chokladen och blanda ner 2/3 av den i degen.
  5. Tryck ut degen på plåten och strö sedan över resterande choklad.
  6. Grädda mitt i ugnen i ca. 15-18 minuter.
  7. Tag ut och låt svalna helt innan du skär kakan i bitar.

chocolate_chip_cookies_i_langpanna6-2Hoppas att det ska smaka. ♥

Fler recept på Chocolate chip cookies finner ni här.

 

första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

27 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Caroline
Caroline
6 years ago

Ser ljuvligt ut! Tror du att man kan använda glutenfri mix istället för vetemjöl?

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Caroline
6 years ago

Ja, det tror jag absolut!! Kram <3

Lotta
Lotta
6 years ago

Mmm…ser ut som ett smaskigt alternativ till ”mina” (dvs dina) dumle och chokladrutor i långpanna. Man får ju försöka variera sig! Älskar att baka i långpanna! Så praktiskt.

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Lotta
6 years ago

Jamen åh! De är ju också ljuvligt goda. Men prova dessa, du lär inte bli besviken!! :*

Ella
Ella
6 years ago

Men åh ser ju underbart gott ut! Måste testa!! Vilken storlek på form använde du?

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Ella
6 years ago

Jag använde en plåt som kom med ugnen. Vad kan den vara.. ca. 30×30 kanske 🙂

Elisabet
Elisabet
6 years ago

Hej! Chocolate chip kakan blev torr efter 20 min i ugn. Hade varit jättebra o veta hur stor formen ska va. Jag tror min var för stor.

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Elisabet
6 years ago

Min ugn verkar inte vara så effektiv på rätt gradantal, det kan ha med det att göra. Ska ändra tiden lite i receptet samt skriva dit formstorlek! Tack för din kommentar. Kram <3

Emina
Emina
6 years ago

Min blev också snustorr efter 20 min i ugnen, chokladen blev inte alls sådär rinnig heller..

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Emina
6 years ago

Min ugn verkar inte vara så effektiv på rätt gradantal, det kan ha med det att göra. Ska ändra tiden lite i receptet samt skriva dit formstorlek! Tack för din kommentar. Kram <3

Sara
Sara
6 years ago

Jag hade en form på 30×20 cm, 15 -17 minuter i ugnen och den blev perfekt.

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Sara
6 years ago

Hej! Vad roligt att den bliv bra! Jag glömde helt att skriva storleken på min form. Och så varierar ju alltid värmen i olika ugnar. Kram på dig!

Erika
Erika
6 years ago

Hur ska den vara i konsistensen?

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Erika
6 years ago

Seg i kanterna och resten ska vara lite mjuk! =)

Erika S.
Erika S.
6 years ago

Hej. Kan man frysa dessa?

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Erika S.
6 years ago

Svar ja! 🙂

Sara
Sara
6 years ago

Ska det inte vara bakpulver i långpannekakan?

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Sara
6 years ago

Jo!! Tack snälla du, nu har jag skrivit till det. Hade tydligen missat det.. 🙂 Kram!

Sara
Sara
6 years ago

Misstänkte det och la i ändå. Snart är den i ugnen så får vi väl se om den går hem i denna familj

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Sara
6 years ago

Vilken tur! Ja, vad spännande. 🙂 ha en toppenfin dag! <3

Jurgita
6 years ago

Hej kakan blev smulig och torr mckt fluffig. Hade 20 min i varmluft.. besviken vad e felet :(:( mvh jurgita

Sandra
Sandra
6 years ago

Hej Frida.
Måste säga denna kakan var så god. Bakar dock till kafé så går det att göra i små muffins formar? Hur tror du tiden hade blivit i ugn då blir det som med dina andra cookies recept?

Azra
Azra
5 years ago

Ser gudomligt god ut.. Jag smälte smöret innan jag blandade allt som du sa.. hoppas det ej påverkar smaken/konsistensen sen.. ?
Det blev rätt mycket deg så hade över det i en plåt som var ca. 25x40cm ser fluffig ut! I en plåt 20x30cm hade den blivit väldigt tjock..
Ska bli spännande att smaka av den i eftermiddag!

N
N
5 years ago

Gjort dessa flera gånger samhället dumlekakor i långpanna. Alltid en succé!!! Hur goda som helst! Har även gjort glutenfria som blev goda dom med. Älskar att dina recept inte innehåller en massa ingredienser som man inte har hemma utan det ända jag brukar köpa är in princip choklad

Moira
Moira
5 years ago

Så mycket smör!! Efter att kakan hade fått stå ute ett tag sipprade det ut fett och det blev som en fettig soppa ska det verkligen vara så mycket smör eller gjorde jag nåt fel?

Annica
Annica
5 years ago

Ska smöret smältas?

Mvh A

Ann-Charlotte
Ann-Charlotte
4 years ago

Hej! Jag har precis bakat denna kaka och den blev jättefin!
Men… Hur ska jag förvara den? Kylskåp eller skafferi (ej med svale). Skall ätas i morgon

Nästa inlägg

Bröllop & Lediga dagar

27
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x