Saft, sylt & curd

Rabarbersaft i Saftmaja

61 röster
Rabarbersaft i saftmaja
Rabarbersaft i saftmaja är både enkelt och otroligt gott. Svalkar gott en varm sommardag!

Min Saftmaja går varm denna säsong på året när Rabarbern växer ute på gården. För Rabarbersaft i saftmaja är bland det godaste jag vet. Denna är enkel att göra och svalkar gott i ett glas med is nu när sommarvärmen kommer.

Här ser ni en steg för steg- video på när jag kokar denna Rabarbersaft i Saftmaja.

Rabarbersaft i Saftmaja, 2 liter:

2 kg rabarber
100 g citronsaft från färska citroner
1 kg strösocker
2 msk vaniljsocker

Gör så här:

  1. Skölj och rensa rabarbern. Hacka den grovt och lägg i Saftmajan (”durkslaget”) som du fyllt med vatten i botten.
  2. Koka upp och låt stå och koka i 50-60 minuter – tills saften droppat ner i behållaren.
  3. Tappa upp saften i en kastrull och tillsätt färskpressad citron som du silar, strösocker och vaniljsocker.
  4. Värm på medelhög värme under omrörning tills allt strösocker smält.
  5. Tappa upp på rena, varma flaskor och förslut genast.

Lycka till med ditt saftkok! Glöm inte att kika in mina andra recept med rabarber här.

första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

7 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Matilda
Matilda
1 year ago

Kan man göra denna utan saftmaja? 🙂

Angela
Angela
Reply to  Matilda
9 months ago

Jag undrar samma sak och har ställt frågan så många gånger 🙁

Maja
Maja
1 year ago

Hur förvarar man den och hur länge håller den?

Lotta
Lotta
9 months ago

Den här saften blir jättegod, Inte alls svår att göra.

Angela
Angela
9 months ago

Hur gör man detta om man inte har saftmaja? Då behövs det mer socker när det görs i saftmaja, undrar jag om det blir det ändå 1 kg socker och 2 kg rabarber?
Tacksam för svaret ❤️

Kladdkakemuffins med chokladsås

Nästa inlägg

Kladdkakemuffins med chokladsås

7
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x