Mat

Pizzabullar

51 röster
Pizzabullar
Ljuvliga Pizzabullar som är fyllda med tomatsås och mozzarella, perfekt att packa ner i picknickkorgen!

Pizzabullar är någonting som jag aldrig kan tröttna på! Det är enkelt att baka och helt PERFEKT att ha i frysen. Går att variera i det oändliga och älskas av både barn och vuxna. Funkar som mellis, lunch eller middag! Jag älskar att ta med mig ett gäng när vi ska ut på picknick. Goda som tusan!

Pizzabullar

Jag fyller mina Pizzabullar med riven tomatsås, mozzarella och massor med basilika. Så blir de allra godast tycker jag! Men här är det endast fantasin som sätter gränser, du kan givetvis fylla dem med precis vad du vill. Jag har till exempel tidigare bakat tacobullar, det kanske vore något?

Pizzabullar, 30 st:

Deg:
30 g färsk jäst
5 dl vatten
2 msk olivolja
1 ägg
1 tsk salt
12 dl vetemjöl special

Fyllning:
2.5 dl tomatsås av valfritt slag
3 dl riven mozzarella
1 kruka färsk basilika
svartpeppar

Gör så här:

  1. Smula jästen i en bunke och häll på lite av vattnet, rör om tills jästen löst sig. Tillsätt resterande vatten och övriga ingredienser.
  2. Arbeta ihop en smidig deg, antingen på låg hastighet i maskin eller för hand. Arbeta degen länge, gärna i 10 minuter.
  3. Stjälp upp degen på lätt mjölad bakbänk och dela i två delar, kavla ut varje del till en rektangel om 40×30 cm.
  4. Bred hälften av tomatsåsen på varje del, toppa med ost och hackad basilika. Dra några varv med pepparkvarnen och rulla ihop till två rullar, börja från långsidan.
  5. Skär varje rulle i 15 bitar och lägg på bakpappersklädd plåtar.
  6. Låt jäsa under bakduk i 1.5-2 timmar i rumstemperatur.
  7. Sätt ugnen på 225°c över/undervärme och grädda bullarna mitt i ugnen i ca. 10-12 minuter, tills de fått fin färg på både ytan och undersidan.
  8. Tag ut och låt svalna en aning.

TIPS:
* Förpacka i plastpåsar som du sluter tätt med klämmor.
* Förvara i frys! Där håller de fint i 3 månader. Tina en snabbis i micro innan servering.

Lycka till med dina Pizzabullar. Glöm inte att kika in på min instagram för att se mer goda recept.


första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Våffeltårta

Nästa inlägg

Våffeltårta med jordgubbssylt

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x