En enkel marängtårta som är naturligt glutenfri och bakas med mandelmjöl för en seg maräng med härligt crunch. Jag toppade min maräng med lemoncurd och fluffig grädde. Denna tårta kommer att bakas många gånger i sommar, det är ett som är säkert.
Om du önskar att baka denna på annat än mandel så funkar även annat nötmjöl fint. Till exempel så är denna supergod att baka med hasselnötsmjöl också!
Mandeltårta med lemoncurd, 10 bitar:
Mandelbotten:
5 äggvitor
2 dl strösocker
2.5 dl mandelmjöl
Topping:
2 dl lemoncurd – recept här
3 dl vispgrädde
ev. färska bär och frystorkade hallon
Gör så här:
- Sätt ugnen på 150°c över/undervärme och klä en springform 20 cm i diameter med bakplåtspapper – klä botten och kanten.
- Vispa äggvitor till ett styvt skum med elvisp, tillsätt strösockret lite i taget under konstant vispning. Vispa till en blank maräng utan sockerkristaller.
- Vänd försiktigt ner mandelmjölet och rör tills allt blivit väl blandat.
- Bred marängen i formen och grädda mitt i ugnen i ca. 35-40 minuter. Tag ut och låt svalna på ett galler innan du lossar den ur formen.
- Lägg botten på ett tårtfat och bred på lemoncurd. Vispa upp grädden fluffig och spritsa eller bred den över lemoncurden. Toppa med bär och frystorkade hallon. Förvara tårtan i kylskåp fram till servering.
Lycka till med bakningen! Glöm inte att kika in på min facebooksida för mer inspiration.