![Mini oreo cheesecakes](/wp-content/uploads/2021/01/mini-oreo-cheesecakes.--829x1024.jpg)
Ni vet min otroligt goda Oreo cheesecake? Den har jag nu bakat i muffinsformar vilket gav mig dessa söta godbitar. Se så fina de blev med en topp av fluffig grädde och lite kross av Oreos.
![Mini oreo cheesecakes](/wp-content/uploads/2021/01/mini-oreo-cheesecakes-770x1024.jpg)
När du bakar dessa cheesecakes så ska den vita krämen mellan kakorna vara kvar när du mixar dem. Allt det goda ska såklart med ner i mixern!
Mini oreo cheesecakes, 12 st:
Botten:
22 st oreokex
50 g smör
Fyllning:
450 g philadelphiaost
4 dl vispgrädde
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
16 st oreokex
Topping:
2 dl vispgrädde
4 oreokakor
12 st mini oreos (valfritt)
Gör så här:
- Botten: Börja med att placera ut 12 st. muffinsformar i en muffinsplåt.
- Smält smöret och låt stå.
- Mixa oreokexen till ett fint smul i en matberedare och tillsätt sedan smöret – mixa ihop.
- Fördela smulet i formarna och packa hårt med ex. baksidan av en sked eller botten av ett litet glas. Låt sedan stå i kylskåpet medan du gör fyllningen.
- Fyllning: Vispa ihop philadelphiaost, grädde, florsocker och vaniljsocker till ett fast fluff med elvisp eller i din assistent.
- Hacka oreokexen och rör sedan ner dem i fyllningen.
- Tag ut formen ur kylskåpet och fördela fyllningen över bottnarna. Jämna till ytan. Låt sedan stå i kylksåp i minst 2 h.
- Topping: Vispa grädden till mjuka toppar och spritsa den sedan över dina cheesecakes. Toppa med lite smul och små kakor.
TIPS:
* Förvaring: Förvaras i tätslutande burk med lock i kylskåpet.
* Hållbarhet: 4 dagar i kylskåpet.
* Veganskt: Byt smör, vispgrädde och philadelphiaost mot växtbaserade alternativ.
* Oreokakorna kan bytas mot liknande kakor vid allergi.
Hej!
Vad fina de är, vill prova göra de till nyår. Vad använde du för formar? Pappers/aluminium?
Tack!!
Pappersformar 🙂
Så smarrig 😋
Kan den frysas och tas upp och tinas i kyl kvällen före?
Vänligen
Ida