Ni vet min otroligt goda Oreo cheesecake? Den har jag nu bakat i muffinsformar vilket gav mig dessa söta godbitar. Se så fina de blev med en topp av fluffig grädde och lite kross av Oreos.
När du bakar dessa cheesecakes så ska den vita krämen mellan kakorna vara kvar när du mixar dem. Allt det goda ska såklart med ner i mixern!
Mini oreo cheesecakes, 12 st:
Botten:
22 st oreokex
50 g smör
Fyllning:
450 g philadelphiaost
4 dl vispgrädde
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
16 st oreokex
Topping:
2 dl vispgrädde
4 oreokakor
12 st mini oreos (valfritt)
Gör så här:
- Botten: Börja med att placera ut 12 st. muffinsformar i en muffinsplåt.
- Smält smöret och låt stå.
- Mixa oreokexen till ett fint smul i en matberedare och tillsätt sedan smöret – mixa ihop.
- Fördela smulet i formarna och packa hårt med ex. baksidan av en sked eller botten av ett litet glas. Låt sedan stå i kylskåpet medan du gör fyllningen.
- Fyllning: Vispa ihop philadelphiaost, grädde, florsocker och vaniljsocker till ett fast fluff med elvisp eller i din assistent.
- Hacka oreokexen och rör sedan ner dem i fyllningen.
- Tag ut formen ur kylskåpet och fördela fyllningen över bottnarna. Jämna till ytan. Låt sedan stå i kylksåp i minst 2 h.
- Topping: Vispa grädden till mjuka toppar och spritsa den sedan över dina cheesecakes. Toppa med lite smul och små kakor.
TIPS:
* Förvaring: Förvaras i tätslutande burk med lock i kylskåpet.
* Hållbarhet: 4 dagar i kylskåpet.
* Veganskt: Byt smör, vispgrädde och philadelphiaost mot växtbaserade alternativ.
* Oreokakorna kan bytas mot liknande kakor vid allergi.
Hej!
Vad fina de är, vill prova göra de till nyår. Vad använde du för formar? Pappers/aluminium?
Tack!!
Pappersformar 🙂
Så smarrig 😋
Kan den frysas och tas upp och tinas i kyl kvällen före?
Vänligen
Ida