Cheesecake

Oreo cheesecake

no_bake_oreo_cheesecake5Oreo cheesecake. En ljuvligt god cheesecake smaksatt med vanilj och full av massa goda Oreokex. Bakas utan ugn, väldigt enkelt och smidigt. Detta är faktiskt min nya favorit. Jag har aldrig riktigt förstått tjusningen med just cheesecake förrän här om dagen när jag smakade en ljuvligt god cheesecake. Så idag har jag bakat denna härliga kaka. Och varför det blev med just oreos var för att jag hade en hel låda fylld med sådana kex. Men i kylskåpet står just nu ännu en god Cheesecake. Det kanske är min nya grej?

no_bake_oreo_cheesecake2Se så krämig och god denna ser ut. Med en härlig botten av oreokex.
För att baka denna cheesecake behöver du endast 6 ingredienser.

Oreo cheesecake, 12 bitar:

Pajbotten:
22 st oreokex
50 g smör

Fyllning:
450 g philadelphiaost
4 dl vispgrädde
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
16 st oreokex

Gör så här:
Botten:
 1. Börja med att klä en springform (22 cm) med bakplåtspapper i botten, ställ åt sidan.
2. Smält smöret och låt stå.
3. Mixa oreokexen till ett fint smul i en matberedare och tillsätt sedan smöret – mixa ihop.
4. Tryck ut oreosmulet i springformen och packa hårt med baksidan av en sked. Låt sedan stå i kylskåpet medan du gör fyllningen.
Fyllning: 1. Vispa ihop philadelphiaost, grädde, florsocker och vaniljsocker till ett fast fluff med elvisp eller i din assistent.
2. Hacka oreokexen och rör sedan ner dem i fyllningen.
3. Tag ut formen ur kylskåpet och bred ut fyllningen över botten.
4. Låt sedan stå i kylksåp i minst 4 h.
5. Toppa eventuellt med lättvispad grädde och extra oreos innan servering.

TIPS:

* Förvaras i kylskåp – täck formen med plastfolie.
* Går bra att frysa.
* Oreos kan bytas mot andra kakor.

no_bake_oreo_cheesecake8Nu ska jag ta mig ut till köket för att mumsa i mig en limiten bit till av denna himmelska cheesecake! Får som inte nog.
Hoppas att det ska smaka. 🙂

Missa inte att följa mig bakom kulisserna på Instagram & Facebook. ♥

första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

17 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Gülsah
Gülsah
5 years ago

Hej,

En fråga angående om storleken på springformen. Spelar det något roll med storleken? I receptet står det 22 cm men min är 24 cm, tror du det blir en stor skillnad med två 2 cm? :):)

Hälsningar
Gülsah

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Gülsah
5 years ago

Det som blir är att kakan blir en aning plattare, men ingen stor skillnad. Så det går jättebra med en 24 cm- form! Kram <3

Anne-Marie söderström
Anne-Marie söderström
Reply to  Frida Skattberg
5 years ago

Jag Jör denna kaka med 1 burk condenserad mjölk istället för allt socker. Blanda ost och mjölk. Rör ner det i den vispadegrädden. Haringet smör ibottenutanbara krossade oreokex. Denna kaka är jättebra till barnkalas med goda osötadebär till.

Fredrik
Fredrik
5 years ago

Ska man mixa hela kexen med krämen emellan också?

Jenny
Jenny
Reply to  Fredrik
5 years ago

Japp det stämmer bra.

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Fredrik
5 years ago

Javisst! 🙂

Therese
5 years ago

Gjorde denna men med Ballerina kakor, jättegott

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Therese
5 years ago

Kul! Det måste jag prova nästa gång 🙂 Kram!

Lena
Lena
5 years ago

Ser smarrig ut. 😉
Om Man inte har någon matberedare, har du några tips hur man kan göra istället med kakorna?
Har en stavmixer, skulle det funka med den? 🙂

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Lena
5 years ago

Stavmixer kan bli svårt. Lägg dem i en påse (gärna dubbla) och banka med en kavel så blir de smul! 🙂 Kram

Malin
Malin
5 years ago

Hej! Om man inte har så pass liten form hur mycket ska man då lägga till av ingredienserna till en springform på 26 cm/dm?

Med vänliga hälsningar Malin

Sofia
Sofia
5 years ago

Hur många paket är 22 oreokex?

Elin
Elin
5 years ago

Hej!
När man gör botten, ska man ta bort fyllningen från kexen eller ska den vara kvar ? 🙂

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Elin
5 years ago

Den ska vara kvar! 🙂 Kram

Angelica
Angelica
5 years ago

Hur länge kan jag ha den stå i frysen? Tänkt göra den imorgon på morgon, men den ska inte användas fören på lördag eftermiddag. Eller är det bättre att ha den stå i kylen hela tiden?

Ebba
Ebba
4 years ago

Hur lång tid är det rimligt att ta ut den från frysen till savering? Ser riktigt smarig ut,kommer nog göra den till mitt släktkalas

trackback
3 years ago

[…] vet min otroligt goda Oreo cheesecake? Den har jag nu bakat i muffinsformar vilket gav mig dessa söta godbitar. Se så fina de blev med […]

sockerkakssemla

Nästa inlägg

Sockerkakssemla

17
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x