Oreo cheesecake. En ljuvligt god cheesecake smaksatt med vanilj och full av massa goda Oreokex. Bakas utan ugn, väldigt enkelt och smidigt. Detta är faktiskt min nya favorit. Jag har aldrig riktigt förstått tjusningen med just cheesecake förrän här om dagen när jag smakade en ljuvligt god cheesecake. Så idag har jag bakat denna härliga kaka. Och varför det blev med just oreos var för att jag hade en hel låda fylld med sådana kex. Men i kylskåpet står just nu ännu en god Cheesecake. Det kanske är min nya grej?
Se så krämig och god denna ser ut. Med en härlig botten av oreokex.
För att baka denna cheesecake behöver du endast 6 ingredienser.
Oreo cheesecake, 12 bitar:
Pajbotten:
22 st oreokex
50 g smör
Fyllning:
450 g philadelphiaost
4 dl vispgrädde
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
16 st oreokex
Gör så här:
Botten: 1. Börja med att klä en springform (22 cm) med bakplåtspapper i botten, ställ åt sidan.
2. Smält smöret och låt stå.
3. Mixa oreokexen till ett fint smul i en matberedare och tillsätt sedan smöret – mixa ihop.
4. Tryck ut oreosmulet i springformen och packa hårt med baksidan av en sked. Låt sedan stå i kylskåpet medan du gör fyllningen.
Fyllning: 1. Vispa ihop philadelphiaost, grädde, florsocker och vaniljsocker till ett fast fluff med elvisp eller i din assistent.
2. Hacka oreokexen och rör sedan ner dem i fyllningen.
3. Tag ut formen ur kylskåpet och bred ut fyllningen över botten.
4. Låt sedan stå i kylksåp i minst 4 h.
5. Toppa eventuellt med lättvispad grädde och extra oreos innan servering.
TIPS:
* Förvaras i kylskåp – täck formen med plastfolie.
* Går bra att frysa.
* Oreos kan bytas mot andra kakor.
Nu ska jag ta mig ut till köket för att mumsa i mig en limiten bit till av denna himmelska cheesecake! Får som inte nog.
Hoppas att det ska smaka. 🙂
Hej,
En fråga angående om storleken på springformen. Spelar det något roll med storleken? I receptet står det 22 cm men min är 24 cm, tror du det blir en stor skillnad med två 2 cm? :):)
Hälsningar
Gülsah
Det som blir är att kakan blir en aning plattare, men ingen stor skillnad. Så det går jättebra med en 24 cm- form! Kram <3
Jag Jör denna kaka med 1 burk condenserad mjölk istället för allt socker. Blanda ost och mjölk. Rör ner det i den vispadegrädden. Haringet smör ibottenutanbara krossade oreokex. Denna kaka är jättebra till barnkalas med goda osötadebär till.
Ska man mixa hela kexen med krämen emellan också?
Japp det stämmer bra.
Javisst! 🙂
Gjorde denna men med Ballerina kakor, jättegott
Kul! Det måste jag prova nästa gång 🙂 Kram!
Ser smarrig ut. 😉
Om Man inte har någon matberedare, har du några tips hur man kan göra istället med kakorna?
Har en stavmixer, skulle det funka med den? 🙂
Stavmixer kan bli svårt. Lägg dem i en påse (gärna dubbla) och banka med en kavel så blir de smul! 🙂 Kram
Hej! Om man inte har så pass liten form hur mycket ska man då lägga till av ingredienserna till en springform på 26 cm/dm?
Med vänliga hälsningar Malin
Hur många paket är 22 oreokex?
Hej!
När man gör botten, ska man ta bort fyllningen från kexen eller ska den vara kvar ? 🙂
Den ska vara kvar! 🙂 Kram
Hur länge kan jag ha den stå i frysen? Tänkt göra den imorgon på morgon, men den ska inte användas fören på lördag eftermiddag. Eller är det bättre att ha den stå i kylen hela tiden?
Hur lång tid är det rimligt att ta ut den från frysen till savering? Ser riktigt smarig ut,kommer nog göra den till mitt släktkalas
[…] vet min otroligt goda Oreo cheesecake? Den har jag nu bakat i muffinsformar vilket gav mig dessa söta godbitar. Se så fina de blev med […]