Småkakor

Subway cookies – Recept på subway cookies

subway_cookies_receptSubway cookies. Ni vet sådana kakor som man köper på just Subway? Dit man kan gå enbart för kakornas skull om man heter Frida Skattberg. Jag älskar dessa kakor och köper dem ofta när jag är inne i stan. Dock har jag nu äntligen lyckats knåpa ihop det bästa receptet på subway cookies, så nu kan jag baka dem hemma i mitt eget kök lika gärna. Yay!

subway_cookies_receptJag har bakat både mörka och ljusa cookies. I de mörka hade jag jordnötssmör-chips och i de ljusa hade jag mörk choklad. Favoriterna denna gång blev nog dessa mörka kakor, oj så goda! Nästa gång ska jag hacka ner vit choklad och nötter, men det fanns inte hemma denna gång.

Subway cookies, 30 st:

Ingredienser:
300 gram smör
2 dl ströocker
2.5 dl ljust muscovadosocker
2 stora ägg
1 msk vaniljsocker
7.5 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 nypa flingsalt
250 g valfri hackad choklad/chokladknappar

För mörka kakor:
Tillsätt 2 msk kakao

Gör så här:
1. Börja med att sätta ugnen på 175°c och klä en plåt med bakplåtspapper, låt stå.
2. Smält smöret och låt svalna.
3. Vispa ihop strösocker, muscovadosocker, ägg och vaniljsocker luftigt. Blanda sedan i det smälta smöret och vispa in ordentligt.
4. Blanda de torra ingredienserna i en bunke för sig och arbeta sedan in det i äggsmeten. Arbeta ihop en smidig deg. Dela degen på två och arbeta in kakao i ena delen om du önskar hälften mörka kakor.
5. Grovhacka chokladen och arbeta in den i degen.
6. Lägg degen på en bit plastfolie, slå in och låt vila i kylskåp i 20 minuter. Tag fram och dela degen i 30 jämnstora bitar. Rulla till bollar och lägg med jämna mellanrum på bakpapperklädda plåtar. Tryck till lite lätt och toppa med lite extra choklad.
7. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca. 8-10 minuter, tills de börjat få lite färg i kanterna. Tag sedan ut ur ugnen och låt svalna på plåten innan du lyfter bort dem.

TIPS:
* Glutenfritt: Byt ut vetemjöl mot 8 dl glutenfri mjölmix.
* Mjölkfritt: Byt ut smör mot mjölkfritt margarin.
* Frys in degen som blir över i bollar, då är det bara att plocka fram och grädda av när sötsuget slår till.
* Kakorna förvaras bäst i tätslutande burk med lock.
* Kakorna kan med fördel frysas in i burk med lock eller fryspåsar.

subway_cookies_receptHoppas att ni ska gilla kakorna. ♥

 

Subscribe
Notify of
guest
19 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Wilma
Wilma
2 years ago

Vad är det för skillnad på vanligt socker och muscovadosocker?

Sofia
Sofia
Reply to  Wilma
1 year ago

Lite sent nu kanske men det är lite annan smak på muscvadosocker, typ kola aktig

Marianne
Marianne
2 years ago

Smart!

Emmi - explorista.se
2 years ago

Låter supergoda, har inte varit så sugen på att baka det senaste men nu blev jag inspirerad! 🙂

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Emmi - explorista.se
2 years ago

Vad roligt att höra! Stor kram till dig. <3

Susanna
Susanna
2 years ago

Så mumsigt!
vart hittar man chokladknappar med jordnötssmör? I butiker har jag bara sett vit och mörk choklad än så länge 🙂

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Susanna
2 years ago

Jag köpte dem i en butik i Stockholm som säljer godis m.m. från USA! 🙂

Isa
Isa
2 years ago

Bakade detta igår och dem va jättegoda! Blev dock lite förvirrad för i ingredienserna stod de musuvadosocker men i instruktionerna farinsocker

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Isa
2 years ago

Hej! Vad kul 🙂 Ja, det är jag som varit snurrig, ska fixa det. Tack! Kram <3

Samira
Samira
2 years ago

Kan man ha farinsocker istället för musuvadosocker?

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Samira
2 years ago

Svar ja! 🙂

Bianca
Bianca
2 years ago

Kan man ha vilken choklad som helst?

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Bianca
2 years ago

Ja! Ta den du gillar 🙂

Rebecca
Rebecca
2 years ago

Älskar dina recept men lyckas aldrig med sånna hör kakor! De vill inte flyta ut och bli stora, de fortsätter vara halvdöda skabbiga kakor…

Rebecca
Rebecca
Reply to  Rebecca
2 years ago

Vad bra att jag läser igenom vad som skrivs… Men halvhöga stabbiga kakor

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Rebecca
2 years ago

Men det är så konstigt att de blir höga? Undra om du kanske får i för mycket mjöl i degen? Att du får som packade mått när du skopar upp mjölet? Kram!

Linda
Linda
Reply to  Frida Skattberg
2 years ago

Mina blev tyvärr alldeles för höga och sjönk inte ut heller. mindre mjöl alltså?

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Linda
2 years ago

Vad tråkigt! Ja, ibland kan det bli så att måtten packas med mjöl = för mycket mjöl i degen. Försök att ta luftiga mått genom att skaka påsen/butken med mjöl innan du försiktigt skopar upp i måttet. Kram!

Sanna
Sanna
10 months ago

Blev helt perfekta och supergoda!!😍

no_bake_oreo_cheesecake5

Nästa inlägg

Oreo cheesecake

19
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x