Snickersbollar med kola, ja det är precis vad det låter som. Sött, salt, krispigt, segt, kladdigt och ljuvligt gott. Ja, allt du kan önska i en och samma boll helt enkelt.
Jag har tagit mitt recept på snickersrutor, tillsatt lite karamelliserad mjölk och sedan rullat till bollar som jag doppat i choklad istället för att platta ut i form och skära i rutor. Detta blev så fint!!
TIPS:
Förvaring: I en burk med lock – bakplåtspapper mellan lagren.
Glutenfritt: Byt ut cornflakes mot samma mängd glutenfria cornflakes.
Hållbarhet: Upp till 1 månad i kylskåp och 3 månader i frys.
Snickersbollar med kola, 30 st:
Ingredienser:
350 g jordnötssmör
1 dl strösocker
2 dl ljus sirap
1 dl karamelliserad mjölk (dulce de leche)
2 tsk vaniljsocker
10 dl cornflakes
2 dl riven kokos
Till gernering:
200 g valfri choklad
1 tsk kokosolja
jordnötter eller lite extra cornflakes
200 g valfri choklad
1 tsk kokosolja
jordnötter eller lite extra cornflakes
Gör så här:
- Rör ihop jordnötssmör, strösocker, sirap, karamelliserad mjölk och vaniljsocker i en kastrull. Låt sjuda i ett 3 minuter under omrörning. Tag av från värmen.
- Krossa Cornflakesen i en bunke för sig och blanda med kokos. Rör ner cornflakesblandningen i kastrullen. Rör om tills allt blandats väl.
- Låt svalna så pass tills du kan arbeta med degen utan att bränna dig, rulla till jämnstora bollar och lägg dem på en bakpappersklädd bricka. Låt stå i kylskåpet i 30 minuter.
- Smält chokladen tillsammans med kokosoljan på svag värme i en kastrull.
- Tag ut dina snickersbollar och doppa dem sedan i chokladen. Lägg på ett bakplåtspapper och toppa med lite krossade cornflakes eller hackade jordnötter. Låt stelna en stund i kylskåpet.
Hoppas att det ska smaka. ♥