Roberts blåbärskaka med citron. Detta är helt klart en blåbärskaka deluxe. Med en krispig yta och ett segt inkråm med sötsyrlig smak av citron. Så ljuvligt god! Ett måste att baka ifall du gillar blåbär.
Kolla den frasiga ytan! Åh jisses, det är så gott. Allra godast blir den när den serveras med massor av vaniljsås. Eller en kula vaniljglass, det är också gott vill jag lova.
Robert, min make, har gjort denna blåbärskaka! Han tog mitt recept på citronmuffins och bakade som en kaka i form med några justeringar, och tillsatte också massor med blåbär. Så himla härligt tycker jag när han tar ett recept och gör om. Och resultatet blev SÅ BRA!
TIPS:
Glutenfritt: Byt ut vetemjöl mot 3 dl glutenfri mjölmix.
Förvaring: I kakburk med tätslutande lock, i skafferi. Eller i frystålig burk med lock- eller fryspåse i frysen.
Hållbarhet: Upp till 1 vecka i skafferi och 3 månader i frys.
Roberts blåbärskaka med citron, 8 bitar:
Ingredienser:
150 g rumsvarmt smör
2 dl strösocker
2 ägg
1 msk vaniljsocker
skal av 1 citron
1 msk citronsaft
1 dl mjölk
3 dl vetemjöl
1.5 tsk bakpulver
2 dl frysta blåbär
1 msk potatismjöl
Gör så här:
- Börja med att sätta ugnen på 175°C och smörj samt bröa en form (22 cm ø) med ströbröd.
- Vispa smör och strösocker krämigt med elvisp. Tillsätt sedan ett ägg i taget och vispa ihop. Rör ner resterande ingredienser med en slickepott.
- Häll smeten i formen. Blanda blåbär med potatismjöl och strö över smeten.
- Grädda kakan mitt i ugnen i ca. 30-35 minuter tills kakan är genomgräddad och har fått en fin gyllene färg.
Hoppas att det ska smaka! ♥
Så gott det ser ut! Tror du man kan baka denna i brödform 1,5 liter? Tack på förhand!
Det tror jag absolut! 🙂