Kladdig brownie i ett krispigt skal av våffelstrut som doppats i chokladganache och strösslats med nötkross. Toppad med lite kolasås och vispgrädde. Kalasets höjdpunkt om ni frågar mig. Dessa gick åt i ett nafs och blev omåttligt populära.
Om jag får välja mellan en glasstrut och browniestrut så väljer jag browniestrut alla gånger, vad väljer du? Om du får beslutsångest och inte kan välja så kan du ju faktiskt toppa din browniestrut med lite glass, visst? Det bästa av två världar!
TIPS:
Förvaring: I strutstället i kylskåp.
Glutenfritt: Byt ut vetemjöl mot 2.5 dl glutenfri mjölmix och byt ut våffelstrutarna mot glutenfria. Se också till så att chokladen du använder inte innehåller gluten.
Hållbarhet: 2 dyg i kylskåpet.
Nötallergi: Byt ut nötkross mot valfritt strössel, kokos eller t.ex. krossade kex.
Brownie i strut, 12 st:
Brownie:
100 g smör
50 g choklad
2 ägg
1.5 dl strösocker
2 dl vetemjöl
0.5 dl kakao
1 nypa salt
Chokladganache:
0.5 dl vispgrädde
150 g mörk choklad
Topping:
1 dl nötkross
1 dl kolasås
3 dl vispgrädde
strössel av valfri sort
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175°c över/undervärme. Placera din struthållare på en plåt och placera ut 12 st. våffelstrutar.
- Smält ihop smör och choklad i en kastrull på låg värme. Låt stå.
- Rör ihop ägg, strösocker, vetemjöl, kakao, vaniljsocker och salt. Tillsätt smörblandningen och arbeta försiktigt ihop en klumpfri smet.
- Fördela smeten i strutarna så att du har ca. 3 cm kvar upp till kanten.
- Grädda mitt i ugnen i ca. 20 minuter, tag ut och låt svalna.
- Chokladganache: Hetta upp grädden i en liten kastrull – den ska inte börja koka! Tillsätt chokladen och rör om tills all choklad smält.
- Doppa dina strutar i chokladganache och strössla med nötkross runtom kanten, sätt tillbaka dem i stället.
- Fördela kolasåsen i strutarna. Vispa upp grädden och spritsa den i dina strutar. Toppa med lite strössel.
Hoppas att det ska smaka! ♥
Någon fiffig som har bra tips vad man kan använda om man saknar strutställ?