Småkakor

Chokladgrottor med kola

Chokladgrottor_med_kola5Chokladgrottor med kola och salt. Grottornas bästa grotta kanske? Tänk er en spröd småkaka med seg kola där det söta bryts av med lite salt. SÅ goda. Och enkla att baka.

Chokladgrottor_med_kola4Jag bakar mina kakor i småkaksformar och fick ut hela 40(!!) stycken! Galet. Frös in nästan allihopa och ska plocka fram vid picknickar och andra tillfällen som kräver en god kaka.

TIPS:
Glutenfritt: Byt ut vetemjöl mot 4 dl glutenfri mjölmix.
Veganska: Byt smör mot mjölkfritt margarin och godis mot veganskt alternativ.
Förvaring: I kakburk med tätslutande lock, i skafferi. Eller i frystålig burk med lock- eller fryspåse i frysen.
Hållbarhet: Upp till 2 veckor i skafferi och 3 månader i frys.

Chokladgrottor med kola & salt, 40 st:

Ingredienser:
200 g smör
1 dl farinsocker
4 dl vetemjöl
0.5 dl kakao
1 msk vaniljsocker
1.5 tsk bakpulver
20 st werthers mjuka kolor
1 msk flingsalt

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 180°c över/undervärme och placera ut 40 st småkaksformar på en plåt.
  2. Nyp ihop alla ingredienser utom kola och salt till en smidig deg. Dela i 40 jämnstora bitar och rulla till bollar.
  3. Lägg degbollarna i formarna och gör en grop i varje boll.
  4. Klipp kolabitarna på hälften och tryck ner dem i groparna.
  5. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca. 10-12 minuter. Tag ut och strö över lite flingsalt, låt svalna.

Chokladgrottor_med_kola1Hoppas att det ska smaka. ♥

första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Pasta_med_tomat_och_fetaost5

Nästa inlägg

Pasta med tomat och fetaost

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x