Pavlova med björnbärsfyllning och färska bär. Helt galet god om ni frågar mig. Enkel att göra är den också. En riktig kalastårta som älskas av såväl stora som små.
Jag har dekorerat min med blåbär, björnbär, hösthallon och så lite kokosflakes för att få in extra krisp. Inte bara fantastiskt gott utan det är ju fint för ögat också, inte sant?
Pavlova med björnbär, 4-6 port:
Maräng:
4 äggvitor
1.5 dl strösocker
1 tsk pressad citron
Fyllning:
2 dl vispgrädde
100 g philadelphiaost
0.5 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
150 g björnbär
Garnering:
250 g färska bär
0.5 dl kokosflakes
Gör så här:
- Sätt ugnen på 150°c över/undervärme. Klä en plåt med bakplåtspapper och ställ åt sidan.
- Vispa upp äggvitorna till ett fast skum, tillsätt sedan strösocker lite i taget under konstant vispning på hög hastighet. Vispa till en blank maräng med styva toppar.
- Tillsätt citronsaften och rör om. Klicka ut marängen på plåten och bred ut den en aning. Forma lite likt en skål.
- Grädda mitt i ugnen i ca. 1.5 h, stäng sedan av ugnen och låt marängen stå kvar tills ugnen svalnat helt. Tag ut- och lägg marängen på ett serveringsfat.
- Fyllning: Vispa upp vispgrädde, philadelphiaost, florsocker och vaniljsocker till ett fast fluff med elvisp. Tillsätt björnbär och vispa med elvisp tills de mosats.
- Bred fyllningen på marängen och toppa med färska bär och kokosflakes.
Hoppas att det ska smaka. ♥