Chokladsnittar med center. Enkla att baka, otroligt goda och så går det fort att svänga ihop en plåt kakor på nolltid. Av detta recept får du ca. 50 småkakor vilket är perfekt inför kalas eller andra fikatillfällen.
Visst ser de goda ut? Jag har tidigare bakat centersnittar med ljus deg, och nu också med chokladdeg. Chokald med choklad kan aldrig bli fel, visst?
TIPS:
* Glutenfritt: Ersätt vetemjöl med 4 dl glutenfri mjölmix
* Laktosfritt: Byt smöret mot laktosfritt smör
* Veganskt: Byt smör mot mjölkfritt margarin och byt dumlekola mot veganskt godis
* Förvaring: Förvaras i kakburk med lock i skafferiet.
* Hållbarhet: Håller sig färska i skafferi i två veckor, kan frysas i upp till 3 månader i en tätslutande burk med lock.
Chokladsnittar med center, ca. 50 st:
Ingredienser:
150 smör
3.75 dl vetemjöl
1.5 dl strösocker
3 msk kakao
3 msk sirap, ljus
1.5 tsk vaniljsocker
1.5 tsk bakpulver
3 rullar centergodis (ca. 200 g)
Gör så här:
- Börja med att sätta ugnen på 175°C och klä en plåt med bakplåtspapper, ställ åt sidan.
- Nyp ihop alla ingredienser utom centergodis till en smidig deg.
*Om degen smular – tillsätt lite kallt vatten och knåda knåda knåda. Den kommer att gå ihop även fast det ibland kan ta en stund.
Rulla sedan degen till fyra längder och lägg på plåten med jämna mellanrum. - Tryck ner center i längderna.
- Grädda kakorna mitt i ugnen i ca. 10-12 minuter.
- Tag ut och låt stelna en aning innan du skär dem i snitt.
Hoppas att det ska smaka! ♥