Chokladsnittar med dumle. Kanske den godaste småkakan som vi har! Krispiga i kanten, sega i mitten och med en ljuvlig dumlekola som smält ut över hela kakan. Så gott och busenkelt att svänga ihop en hel plåt med kakor på nolltid.
Ni vet mitt påhitt Dumlesnittar som jag bakade till bloggen för massa år sedan (redan 2013!!)? Dessa är ca. 10 gånger godare. Helt sant faktiskt, och ni som provat att baka mina dumlesnittar vet ju hur jäkla goda de är – ja, tänk då dessa. Holy moly säger jag bara! Receptet på själva kakdegen är samma som till mina himmelska after eight- snittar.
TIPS:
* Glutenfritt: Ersätt vetemjöl med 4 dl glutenfri mjölmix
* Laktosfritt: Byt smöret mot laktosfritt smör samt dumle mot annat, laktosfritt godis
* Veganskt: Byt smör mot mjölkfritt margarin och byt dumlekola mot veganskt godis
* Förvaring: Förvaras i kakburk med lock i skafferiet.
* Hållbarhet: Håller sig färska i skafferi i två veckor, kan frysas i upp till 3 månader i en tätslutande burk med lock.
Chokladsnittar med dumle, ca. 50 st:
Ingredienser:
150 smör
3.75 dl vetemjöl
1.5 dl strösocker
3 msk kakao
3 msk sirap, ljus
1.5 tsk vaniljsocker
1.5 tsk bakpulver
1 påse dumle
Gör så här:
- Börja med att sätta ugnen på 175°C och klä en plåt med bakplåtspapper, ställ åt sidan. Dela dumlekolorna på mitten (på längden) och lägg åt sidan.
- Nyp ihop alla ingredienser utom dumlet till en smidig deg.
*Om degen smular – tillsätt lite kallt vatten och knåda knåda knåda. Den kommer att gå ihop även fast det ibland kan ta en stund.
Rulla sedan degen till fyra längder och lägg på plåten med jämna mellanrum. - Tryck ner dumlekolorna med kolasidan uppåt längsmed längderna.
- Grädda kakorna mitt i ugnen i ca. 10-12 minuter.
- Tag ut och låt stelna en aning innan du skär dem i snitt.
Hoppas att det ska smaka! ♥