Kladdkakor och Brownies, Muffins

Kladdkakemuffins med kärleksmumsglasyr

Kladdkakemuffins_glasyr3Kladdkakemuffins med kärleksmumsglasyr. Choklad, kaffe, kokos, kladd, segt och lite krisp. Ja. Dessa muffins har allt. Solklar 10-poängare. Passar till alla kalas och fikatillfällen.

Kladdkakemuffins_glasyr4Se här? Är det kanske den godaste muffinsen som någonsin bakats? Ja, det tycker i alla fall min älskade Freja och hennes kompis Vendela. Freja är min kusins dotter och hon är smaksäker. Säger hon att det är galet gott, ja då kan vi lita på det! 🙂

TIPS:
Muffinsen kan frysas – gärna i fryspåsar eller fryståliga tätslutande burkar med lock. Hållbarheten i frysen är upp till 3 månader.
Förvaras i kakburk med papper mellan lagren i ett skafferi, där håller de sig färska i en vecka.
Kokos kan bytas mot hackade nötter, strössel eller annat gott.

Kladdkakemuffins med kärleksmumsglasyr, 12 st:

Muffins: 
100 g smör
2 ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
0.5 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
1 nypa salt

Glasyr: 
75 g smör
3.5 dl florsocker
2.5 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
3 msk kokt kaffe

Garnering:
1 dl kokos

Gör så här:

  1. Muffins: Börja med att sätta ugnen på 175°c över/undervärme och placera ut 12 normalstora muffinsformar i en muffinsplåt.
  2. Smält smöret och låt det svalna en aning.
  3. Vispa upp ägg och strösocker ljust och fluffigt med elvisp, tillsätt sedan det smälta smöret och rör om med en slickepott. Rör ner de torra ingredienserna och arbeta ihop en klumpfri smet.
  4. Fördela smeten jämnt i formarna och grädda mitt i ugnen i ca. 10-12 minuter. Tag ut och låt svalna.
  5. Tryck sedan med t.ex baksidan av ett matskedsmått gropar i alla muffins. Dessa ska du sedan fylla med glasyren.
  6. Glasyr: Smält smöret och tillsätt resterande ingredienser. Vispa ihop en klumpfri glasyr och fördela den sedan jämnt över dina muffins.
  7. Garnera med kokos.

Kladdkakemuffins_glasyr2Hoppas att det ska smaka. ♥

första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

12 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Malin Magnusson
Malin Magnusson
3 years ago

Älskar att du sätter ut tydliga ugnsdirektiv. Jag fattar aldrig när jag ska använda varmluft och inte…

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Malin Magnusson
3 years ago

Kul att det uppskattas!! Kram <3

Therese
Therese
3 years ago

Alltså mina blev nästan ljusa. Vad gjorde jag för fel. Tog 0,5dl kakao. Blandat förlite? Eller för kort tid i ugnen?

Veronica
Veronica
Reply to  Therese
3 years ago

Ska det inte vara bakpulver?

Cecilia
Cecilia
2 years ago

Hur ska de senaste ut som färdiga? Mina var inne väldigt mycket längre än 10-12 min å jag har rätt ny ugn.

Ammi
Ammi
2 years ago

10-12 min räcker inte i min ugn… Utan får alltid lägga på mellan 4-10min 🤔

Jag brukar även ta 2-3 nypor salt, så gott när kladdmuffins är salta 😋

Kroon
Kroon
2 years ago

Förvaras dom i kylskåp eller rumstemperatur? Ska bakas nu! Måste vara himmelsk goda😍

Emma
Emma
2 years ago

Går dessa att göra utan gluten?

Vaniljgrottor2

Nästa inlägg

Vaniljgrottor - småkakor som sockerbullar

12
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x