Kladdkakemuffins med kärleksmumsglasyr. Choklad, kaffe, kokos, kladd, segt och lite krisp. Ja. Dessa muffins har allt. Solklar 10-poängare. Passar till alla kalas och fikatillfällen.
Se här? Är det kanske den godaste muffinsen som någonsin bakats? Ja, det tycker i alla fall min älskade Freja och hennes kompis Vendela. Freja är min kusins dotter och hon är smaksäker. Säger hon att det är galet gott, ja då kan vi lita på det! 🙂
TIPS:
* Muffinsen kan frysas – gärna i fryspåsar eller fryståliga tätslutande burkar med lock. Hållbarheten i frysen är upp till 3 månader.
* Förvaras i kakburk med papper mellan lagren i ett skafferi, där håller de sig färska i en vecka.
* Kokos kan bytas mot hackade nötter, strössel eller annat gott.
Kladdkakemuffins med kärleksmumsglasyr, 12 st:
Muffins:
100 g smör
2 ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
0.5 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
Glasyr:
75 g smör
3.5 dl florsocker
2.5 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
3 msk kokt kaffe
Garnering:
1 dl kokos
Gör så här:
- Muffins: Börja med att sätta ugnen på 175°c över/undervärme och placera ut 12 normalstora muffinsformar i en muffinsplåt.
- Smält smöret och låt det svalna en aning.
- Vispa upp ägg och strösocker ljust och fluffigt med elvisp, tillsätt sedan det smälta smöret och rör om med en slickepott. Rör ner de torra ingredienserna och arbeta ihop en klumpfri smet.
- Fördela smeten jämnt i formarna och grädda mitt i ugnen i ca. 10-12 minuter. Tag ut och låt svalna.
- Tryck sedan med t.ex baksidan av ett matskedsmått gropar i alla muffins. Dessa ska du sedan fylla med glasyren.
- Glasyr: Smält smöret och tillsätt resterande ingredienser. Vispa ihop en klumpfri glasyr och fördela den sedan jämnt över dina muffins.
- Garnera med kokos.
Hoppas att det ska smaka. ♥
Älskar att du sätter ut tydliga ugnsdirektiv. Jag fattar aldrig när jag ska använda varmluft och inte…
Kul att det uppskattas!! Kram <3
Alltså mina blev nästan ljusa. Vad gjorde jag för fel. Tog 0,5dl kakao. Blandat förlite? Eller för kort tid i ugnen?
Ska det inte vara bakpulver?
Nej! 🙂
Hur ska de senaste ut som färdiga? Mina var inne väldigt mycket längre än 10-12 min å jag har rätt ny ugn.
10-12 min räcker inte i min ugn… Utan får alltid lägga på mellan 4-10min 🤔
Jag brukar även ta 2-3 nypor salt, så gott när kladdmuffins är salta 😋
Alla ugnar gräddar olika effektivt, bra att du verkar känna din ugn!! Gott med salt i 🙂 Kram!
Förvaras dom i kylskåp eller rumstemperatur? Ska bakas nu! Måste vara himmelsk goda😍
Kall skafferi eller frys! Tag fram efter behov 🙂
Går dessa att göra utan gluten?
Absout! Byt vetemjöl mot glutenfri mjölmix 🙂