Muffins

Sega Chokladmuffins

sega_chokladmuffins4Sega chokladmuffins. Ja, som kladdkakemuffins fast sådär riktigt sega ni vet. kanten och ytan är härligt seg och inkråmet alldeles kladdigt. Åh de är så goda! Enkla att baka och perfekta att servera precis vilken dag som helst. Dessa är populära bland både stora och små.

sega_chokladmuffins8Allra helst äter jag mina sega chokladmuffins med lättvispad grädde som jag smaksatt med vanilj och så härliga Jordgubbar eller andra färska bär. Annars är ett hett tips också en kula vaniljglass och lite chokaldsås.. MUMS!

Sega chokladmuffins, 20 st:

Ingredienser: 
150 g smör
3 ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
0.75 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
0.5 tsk salt

Gör så här:

  1. Börja med att sätta ugnen på 200°c över/undervärme och placera ut 20 normalstora muffinsformar på en bakplåt.
  2. Smält smöret och låt det svalna en aning.
  3. Vispa upp ägg och strösocker ljust och fluffigt med elvisp, tillsätt sedan det smälta smöret och rör om med en slickepott.
  4. Rör ner de torra ingredienserna och arbeta ihop en klumpfri smet.
  5. Fördela smeten jämnt i formarna och grädda mitt i ugnen i ca. 10 minuter. Tag ut och låt svalna. Ytan ska vara lite sprucken och mitten kladdig när de är klara. 

sega_chokladmuffins2Hoppas att det ska smaka. ♥

 

första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Linnéa
Linnéa
3 years ago

Stämmer det med en tesked salt?

brownie_cookies_daim5

Nästa inlägg

Brownie cookies med daim

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x