Baka i långpanna deluxe, Mjuka kakor

Kanelbullesockerkaka med frosting – Baka i långpanna deluxe

Inlägget innehåller reklam för min bakbok
kanelbullesockerkaka
Kanelbullesockerkaka med frosting från min senaste bok ”Baka i långpanna deluxe”.
Foto: Helen Pe

I min senaste bok Baka i långpanna deluxe så får ni ta del av hela 49 recept på ljuvligt goda bakverk som alla bakas i långpanna. Bland annat denna favvo! Kanelbullesockerkaka med himmelsk frosting på. Den är så god att jag knappt vet vad jag ska säga. Ni borde verkligen prova! Och idag tänkte jag vara så snäll att jag ger er receptet direkt i bloggen här, kul va? 🙂

Köp min bok här! 

 

Kanelbullesockerkaka med frosting:

Sockerkaka:
200 g smör
6 ägg
4 dl strösocker
2,5 dl filmjölk
6 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
ca 1 krm salt

Fyllning:
2 dl brunt farinsocker
0,5 dl malen kanel
1 msk malen kardemumma

Frosting:
100 g smör, rumsvarmt
220 g färskost
1,5 dl vispgrädde
1 msk vaniljsocker
3 dl florsocker

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader och klä en långpanna (40 × 30 cm) med bakplåtspapper.
  2. Fyllning:
    Förbered fyllningen genom att blanda samtliga ingredienser i en skål. Ställ åt sidan så länge.
  3. Sockerkakan:
    Börja med att smälta smöret och ställ åt sidan.
  4. Vispa ägg och socker ljust och fluffigt med elvisp i 5 minuter. Vänd sedan ner filmjölk och smält smör. Tillsätt de torra ingredienserna och vänd ihop till en klumpfri smet.
  5. Fördela hälften av smeten i långpannan och strö sedan över fyllningen. Stryk sedan över resterande smet.
  6. Grädda kakan mitt i ugnen i 35–40 minuter. Ta ut och låt svalna helt.
  7. Frosting:
    Vispa smör, färskost, grädde och vaniljsocker till ett fluff. Tillsätt därefter florsocker lite i taget under vispning och vispa till en fluffig frosting.
  8. Bred frostingen på den avsvalnade kakan. Pudra eventuellt lite kanel över före servering.

Hoppas att det ska smaka! ♥

första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

6 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Vilma
Vilma
3 years ago

Kan man frysa in den med frosting?

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Vilma
3 years ago

Svar ja! 🙂

Maja
Maja
3 years ago

Kan man göra denna med glutenfritt mjöl och i sådana fall ersätta det med 6 dl glutenfritt mjöl eller ska det vara en annan mängd i sådana fall?😊

Marie
Marie
2 years ago

Hur står den sig om man vill göra någon dag i förväg?

sega_chokladmuffins4

Nästa inlägg

Sega Chokladmuffins

6
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x