Kladdig kladdkaka. Ja, en sådan klassisk liten godbit som blir perfekt varje gång jag bakar den. Ett recept som bör finnas i varje hem, visst? Den blir perfekt kladdig rakt igenom om man följer instruktionerna noga. Prova vetja, du kommer inte att ångra dig.
Se på denna! Tänk er en bit med lite grädde eller vaniljglass och färska bär. Det höjer varje fikastund till skyarna, för mer än så behövs faktiskt inte om ni frågar mig.
Kladdig kladdkaka, 8-10 bitar:
Ingredienser:
100 g smör
50 g mörk choklad
2 ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
0.5 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175°c över/undervärme och smöra samt bröa en form med löstagbar kant, 22 cm ø, låt stå.
- Smält ihop smör och choklad i en stor kastrull på låg värme. Rör sedan ner äggen snabbt med en visp.
- Vänd ner de torra ingredienserna med en slickepott och rör ihop en klumpfri smet.
- Häll smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen i 15 minuter, den ska vara kladdig när du tar ut den. Skaka lite på formen – kanten ska vara fast medan större delen av kakan (mitten) ska “vobbla”.
- Tag ut kakan och låt den svalna på köksbänken innan du ställer den i kylskåpet i minst 2 timmar, gärna över natten.
- Servera med glass, grädde & färska bär.
Hoppas att det ska smaka. ♥
Hej Frida! Kan man baka efter receptet men ersätta vanligt mjöl med glutenfritt? Mvh Olivia
Det funkar! Glutenfri mjölmix från Semper är bäst. 🙂