Brownie cookies med daim. Ja, ni kan inte ha missat mina brownie cookies, eller? Om ni har gjort det så har ni verkligen missat något. För dessa kakor är helt klart de godaste i världshistorien. Och de är goda precis som de är, men med lite hackad daim och flingsalt.. MUMS!
Kolla här? Kolla på kladdet! Det smakar precis som en nygräddad brownie när du tagit en tugga av dessa kakor, fast ännu bättre. För här får man en kladdig mitten med seg kant runtom hela kakan. Vad mer kan vi önska?
Brownie cookies med daim, 12 st:
Ingredienser:
200 g mörk choklad, 70%
125 g smör
2 dl strösocker
1.5 dl farinsocker
2 stora ägg
3 dl vetemjöl
3 msk kakao
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
2 st. dubbeldaim
flingsalt till topping
Gör så här:
- Börja med att sätta ugnen på 175°c och klä två plåtar med bakplåtspapper.
- Smält ihop choklad och smör i en kastrull på låg värme, låt stå.
- Vispa ägg, strösocker och farinsocker fluffigt med elvisp, vispa i 5 minuter. Vispa ner chokladblandningen i äggfluffet tills allt blivit väl blandat.
- Vänd till sist ner de torra ingredienserna (utom daim och flingsalt) och arbeta försiktigt ihop en klumpfri smet.
- Skopa upp smeten med jämna mellanrum, 5 st på varje plåt. Hacka daimen och fördela den jämnt över kakorna. Toppa med lite flingsalt.
- Grädda kakorna mitt i ugnen i ca. 10 mintuter, tag ur och låt svalna helt innan du flyttar kakorna från plåten.
Hoppas att det ska smaka. ♥
Har du bytt datorskärm? Ända sedan chokladmoussen i glas, i början av mars, har dina bilder haft lite underliga grönstick i sig, det är väldigt stor skillnad i färgton mot tidigare bilder. Är så otroligt imponerad av din fotografering annars, blir alltid så vackert!
Kan man byta istället mörk chocklat till milkckocklat?
Det funkar 🙂
Jag fattar fortfarande inte hur dina inte blir helt platta xD bakat dessa två, tre gånger och blir samma platta kakor varje gång. Nog för att de är goda xD men ändå!