Sega chokladmuffins. Ja, som kladdkakemuffins fast sådär riktigt sega ni vet. kanten och ytan är härligt seg och inkråmet alldeles kladdigt. Åh de är så goda! Enkla att baka och perfekta att servera precis vilken dag som helst. Dessa är populära bland både stora och små.
Allra helst äter jag mina sega chokladmuffins med lättvispad grädde som jag smaksatt med vanilj och så härliga Jordgubbar eller andra färska bär. Annars är ett hett tips också en kula vaniljglass och lite chokaldsås.. MUMS!
Sega chokladmuffins, 20 st:
Ingredienser:
150 g smör
3 ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
0.75 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
0.5 tsk salt
Gör så här:
- Börja med att sätta ugnen på 200°c över/undervärme och placera ut 20 normalstora muffinsformar på en bakplåt.
- Smält smöret och låt det svalna en aning.
- Vispa upp ägg och strösocker ljust och fluffigt med elvisp, tillsätt sedan det smälta smöret och rör om med en slickepott.
- Rör ner de torra ingredienserna och arbeta ihop en klumpfri smet.
- Fördela smeten jämnt i formarna och grädda mitt i ugnen i ca. 10 minuter. Tag ut och låt svalna. Ytan ska vara lite sprucken och mitten kladdig när de är klara.
Hoppas att det ska smaka. ♥
Stämmer det med en tesked salt?