• Hem
  • Blogg
  • Kategorier
  • Youtube
  • Om Frida
  • Webbshop
Bröd  /  January 23, 2020

Nattjäst morotsbröd i långpanna

by Frida Skattberg
Nattjäst morotsbröd i långpanna
Nattjäst morotsbröd i långpanna som räcker till många. Du gör degen på kvällen och gräddar brödet lagom till frukost dagen efter. Morötterna ger både saftighet och härlig smak!

Nattjäst morotsbröd i långpannaDenna bild visar tydligt hur saftigt detta bröd är. Det innehåller ju morötter vilket bidrar till extra mycket saftighet. Och det här med att jäsa bröddegen i kylskåpet över natten, ja visst är det fenomenalt? Du rör ihop degen ikväll, häller ut på plåten och ställer den i kylskåpet över natten. Sedan tassar ni upp imorgon bitti och sätter igång ugnen, tar ut brödet ur kylen och gräddar av. Så har ni nygräddat till frukost bara sådär. Älskar det!

Nattjäst morotsbröd i långpanna, 20 st:

Ingredienser:
25 g jäst
6 dl vatten
7 dl siktat dinkelmjöl
6 dl vetemjöl
2 st morötter, finrivna
2 tsk salt

Gör så här:
1. Lös jästen i vattnet och tillsätt resterande ingredienser. Rör ihop till en deg. Stjälp upp degen i en bakpappersklädd långpanna och plasta in. Ställ i kylskåpet över natten (8-12 h).
2. Tag fram degen ur kylskåpet och sätt ugnen på 225°c, låt plåten stå i rumstemperatur medan ugnen blir varm.
3. Olja in en kniv och skär degen i rutor, försiktigt.
4. Grädda brödet mitt i ugnen i ca. 20-25 minuter, tills det är gyllene på både över- och undersidan. Tag ut och låt svalna innan du bryter brödet i de rutor du skar innan gräddning.

nattjast_morotsbrod_langpanna1Hoppas att det ska smaka! ♥

Glöm inte att klicka här för fler härliga brödrecept!

Tags

  • Bröd
  • Frallor
  • kalljäst
  • nattjäst

Post navigation

Baka i Långpanna Deluxe – Min nya bakbok
Kalljästa frallor med kikärtor

36 comments

  • Linds
    February 5, 2020

    Ska vattnet vara kallt som jästen ska lösas upp i? Tack på förhand.

    Reply
    • fridasbakblogg
      February 6, 2020

      Svar ja! 🙂

      Reply
      • Linda
        February 8, 2020

        Tack 🙂
        En fråga till.
        Blir alltid så fundersam över ordet långpanna då det blivit fel för mig vid ett antal gånger. Vad är måtten på din långpanna för detta recept?

        Reply
  • Christian
    February 7, 2020

    Funkar det med torrjäst eller är det färsk som menas?

    Reply
    • fridasbakblogg
      February 10, 2020

      Jag kör färsk jäst men det funkar att byta mot torrjäst! 🙂

      Reply
  • Gerd
    February 8, 2020

    Inget matfett ?

    Reply
    • fridasbakblogg
      February 10, 2020

      Nej! 🙂

      Reply
  • Linnea
    February 8, 2020

    Hej, varför ska man använda vatten och inte mjölk när man kalljäser?

    Reply
    • fridasbakblogg
      February 10, 2020

      Jag bakar oftast med vatten! Men du kan baka med mjölk om du vill 🙂

      Reply
      • Desiree
        February 29, 2020

        Blir dem mjukare med mjölk?

        Reply
  • Sara
    February 9, 2020

    Min deg blir superkladdig, ska det vara så eller ska jag addera mjöl?

    Reply
    • fridasbakblogg
      February 10, 2020

      Degen blir kladdig! 🙂

      Reply
  • Agneta
    February 20, 2020

    Så enkelt, så gott!
    Tack för en toppenblogg, jag har fått sån inspiration av dina recept, med många bra tips, som gör bakandet mycket lättare.

    Reply
  • Veronica
    March 10, 2020

    Lägger du mjöl på degen direkt eller innan gräddning?
    Gör det något om den skulle stå 14h i kylen ?

    Reply
  • Nina
    March 11, 2020

    Kan jag byta till grahamsmjöl? Har ej dinkel hemma🙈

    Reply
  • Åsa
    April 7, 2020

    Vad är det för mått på din långpanna?

    Reply
  • Camilla
    April 8, 2020

    Hej!
    Ursäkta en nybörjare, men är det kallt vatten man blandar ut jästen med 😊🌼
    Mvh Camilla

    Reply
    • fridasbakblogg
      May 11, 2020

      Svar ja, det är kallt vatten! 🙂 Kram

      Reply
  • Lisa
    April 13, 2020

    En fråga, funkar det lika bra med glutenfritt mjöl tror du? 🙂

    Reply
  • Johanna
    May 9, 2020

    Det vore bra om alla kunde läsa de svar du ger. Jag undrar över flera saker som andra frågat men jag kan inte se dina svar. Eller gör jag fel på nåt vis?

    Reply
    • fridasbakblogg
      May 11, 2020

      Hej! Det har strulat lite här inne på bloggen den senaste tiden så jag har varken kunnat godkänna- eller svara på kommentarerna. Nu funkar det dock bättre igen! Vad undrar du över? 🙂 Kram!

      Reply
  • Raija Karlsson
    May 9, 2020

    Hej,
    Har du strött mjöl över brödet före gräddning?

    Reply
    • fridasbakblogg
      May 11, 2020

      Hej! Ja, precis 🙂

      Reply
  • My
    May 27, 2020

    Ser gott ut! Är det 40x30cm på långpannan du använder? Vill inte ha en för liten panna o så jäser det över..

    Reply
  • Annica Gunnarsson
    June 13, 2020

    Hej
    Vad har du för mått på långpannan?

    Reply
  • Ylva Jansson
    November 25, 2020

    Hej, Jag misslyckas med mina varje gång. De jäser inte, varken i kyl eller ugnen utan förblir platta typ 1cm…och de blir inte färdiggräddade, oavsett hur länge jag har dem inne.
    Vad kan jag göra för fel?? 🙁

    Reply
    • fridasbakblogg
      November 28, 2020

      Hur stor är din form? <3

      Reply
  • Micaela
    January 13, 2021

    Bakar detta hemma, typ det enda ljusa bröd mina barn tycker om 👌
    Undrar om man kan göra satsen * 2 eller * 3 om vi ska göra det på förskola? Eller bör vi göra i 2 eller 3 olika bunkar då? 😊

    Reply
    • Frida Skattberg
      January 14, 2021

      Hej! Vad roligt att höra, det gör mig glad! Du kan göra den både x2 & 3. Dock behöver du inte tillsätta mer jäst. 🙂 Kram!

      Reply
  • Sanna Sellberg
    January 15, 2021

    Hej! Vad har du för mått på långpannan?

    Reply
    • Frida Skattberg
      January 21, 2021

      30×25 cm till detta bröd 🙂

      Reply
  • Lena
    January 15, 2021

    Måttet på din långpanna?! 🙂

    Reply
    • Frida Skattberg
      January 21, 2021

      Till detta recept använder jag en som är 30×25 cm! Kram

      Reply
  • Cecilia
    January 16, 2021

    Hej! Kan man utesluta dinkel mjöl och enbart använda vanligt mjöl?

    Reply
    • Frida Skattberg
      January 21, 2021

      Hej! Det funkar fint! 🙂

      Reply
  • Josefin Gustafsson
    March 13, 2021

    Hej! Har testat att baka dessa idag för första gången (brödet är i ugnen nu 😋). Men degen var fortfarande jättekladdig när jag skulle skära rutorna så den ”följde med” kniven trots oljan. Och några rutor ser där inte ut att vara 😬 Har jag gjort något fel eller ska den fortfarande vara så kladdig? Kanske är min teknik med kniven som är fel annars…

    Reply

Share your thoughts Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com