Bröd

Nattjäst morotsbröd i långpanna

89 röster
Nattjäst morotsbröd i långpanna
Nattjäst morotsbröd i långpanna som räcker till många. Du gör degen på kvällen och gräddar brödet lagom till frukost dagen efter. Morötterna ger både saftighet och härlig smak!

Nattjäst morotsbröd i långpannaDenna bild visar tydligt hur saftigt detta bröd är. Det innehåller ju morötter vilket bidrar till extra mycket saftighet. Och det här med att jäsa bröddegen i kylskåpet över natten, ja visst är det fenomenalt? Du rör ihop degen ikväll, häller ut på plåten och ställer den i kylskåpet över natten. Sedan tassar ni upp imorgon bitti och sätter igång ugnen, tar ut brödet ur kylen och gräddar av. Så har ni nygräddat till frukost bara sådär. Älskar det!

Nattjäst morotsbröd i långpanna, 20 st:

Ingredienser:
25 g jäst
6 dl vatten
7 dl siktat dinkelmjöl
6 dl vetemjöl
2 st morötter, finrivna
2 tsk salt

Gör så här:
1. Lös jästen i vattnet och tillsätt resterande ingredienser. Rör ihop till en deg. Stjälp upp degen i en bakpappersklädd långpanna och plasta in. Ställ i kylskåpet över natten (8-12 h).
2. Tag fram degen ur kylskåpet och sätt ugnen på 225°c, låt plåten stå i rumstemperatur medan ugnen blir varm.
3. Olja in en kniv och skär degen i rutor, försiktigt.
4. Grädda brödet mitt i ugnen i ca. 20-25 minuter, tills det är gyllene på både över- och undersidan. Tag ut och låt svalna innan du bryter brödet i de rutor du skar innan gräddning.

nattjast_morotsbrod_langpanna1Hoppas att det ska smaka! ♥

Glöm inte att klicka här för fler härliga brödrecept!

Subscribe
Notify of
guest
36 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Linds
Linds
1 year ago

Ska vattnet vara kallt som jästen ska lösas upp i? Tack på förhand.

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Linds
1 year ago

Svar ja! 🙂

Linda
Linda
Reply to  fridasbakblogg
1 year ago

Tack 🙂
En fråga till.
Blir alltid så fundersam över ordet långpanna då det blivit fel för mig vid ett antal gånger. Vad är måtten på din långpanna för detta recept?

Christian
Christian
1 year ago

Funkar det med torrjäst eller är det färsk som menas?

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Christian
1 year ago

Jag kör färsk jäst men det funkar att byta mot torrjäst! 🙂

Gerd
Gerd
1 year ago

Inget matfett ?

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Gerd
1 year ago

Nej! 🙂

Linnea
Linnea
1 year ago

Hej, varför ska man använda vatten och inte mjölk när man kalljäser?

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Linnea
1 year ago

Jag bakar oftast med vatten! Men du kan baka med mjölk om du vill 🙂

Desiree
Reply to  fridasbakblogg
1 year ago

Blir dem mjukare med mjölk?

Sara
Sara
1 year ago

Min deg blir superkladdig, ska det vara så eller ska jag addera mjöl?

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Sara
1 year ago

Degen blir kladdig! 🙂

Agneta
Agneta
1 year ago

Så enkelt, så gott!
Tack för en toppenblogg, jag har fått sån inspiration av dina recept, med många bra tips, som gör bakandet mycket lättare.

Veronica
Veronica
1 year ago

Lägger du mjöl på degen direkt eller innan gräddning?
Gör det något om den skulle stå 14h i kylen ?

Nina
1 year ago

Kan jag byta till grahamsmjöl? Har ej dinkel hemma🙈

Åsa
Åsa
1 year ago

Vad är det för mått på din långpanna?

Camilla
Camilla
1 year ago

Hej!
Ursäkta en nybörjare, men är det kallt vatten man blandar ut jästen med 😊🌼
Mvh Camilla

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Camilla
1 year ago

Svar ja, det är kallt vatten! 🙂 Kram

Lisa
Lisa
1 year ago

En fråga, funkar det lika bra med glutenfritt mjöl tror du? 🙂

Johanna
Johanna
1 year ago

Det vore bra om alla kunde läsa de svar du ger. Jag undrar över flera saker som andra frågat men jag kan inte se dina svar. Eller gör jag fel på nåt vis?

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Johanna
1 year ago

Hej! Det har strulat lite här inne på bloggen den senaste tiden så jag har varken kunnat godkänna- eller svara på kommentarerna. Nu funkar det dock bättre igen! Vad undrar du över? 🙂 Kram!

Raija Karlsson
Raija Karlsson
1 year ago

Hej,
Har du strött mjöl över brödet före gräddning?

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Raija Karlsson
1 year ago

Hej! Ja, precis 🙂

My
My
1 year ago

Ser gott ut! Är det 40x30cm på långpannan du använder? Vill inte ha en för liten panna o så jäser det över..

Annica Gunnarsson
Annica Gunnarsson
1 year ago

Hej
Vad har du för mått på långpannan?

Ylva Jansson
Ylva Jansson
8 months ago

Hej, Jag misslyckas med mina varje gång. De jäser inte, varken i kyl eller ugnen utan förblir platta typ 1cm…och de blir inte färdiggräddade, oavsett hur länge jag har dem inne.
Vad kan jag göra för fel?? 🙁

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Ylva Jansson
8 months ago

Hur stor är din form? <3

Micaela
Micaela
6 months ago

Bakar detta hemma, typ det enda ljusa bröd mina barn tycker om 👌
Undrar om man kan göra satsen * 2 eller * 3 om vi ska göra det på förskola? Eller bör vi göra i 2 eller 3 olika bunkar då? 😊

Sanna Sellberg
Sanna Sellberg
6 months ago

Hej! Vad har du för mått på långpannan?

Lena
Lena
6 months ago

Måttet på din långpanna?! 🙂

Cecilia
Cecilia
6 months ago

Hej! Kan man utesluta dinkel mjöl och enbart använda vanligt mjöl?

Josefin Gustafsson
Josefin Gustafsson
4 months ago

Hej! Har testat att baka dessa idag för första gången (brödet är i ugnen nu 😋). Men degen var fortfarande jättekladdig när jag skulle skära rutorna så den ”följde med” kniven trots oljan. Och några rutor ser där inte ut att vara 😬 Har jag gjort något fel eller ska den fortfarande vara så kladdig? Kanske är min teknik med kniven som är fel annars…

baka_i_langpanna_deluxe

Nästa inlägg

Baka i Långpanna Deluxe - Min nya bakbok

36
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x