Småkakor

Kolasnittar med salta nötter

kolasnittar4Kolasnittar med salta nötter. Ja, och så extra kola såklart i form av mjuka karameller som fått smälta i mitten av kakorna. Hur ljuvliga tror ni att dessa var? Jag fick ge bort hela plåten för att jag inte skulle roffa åt mig alla själv. Det är någonting med sött och salt i kombination. Det får mina smaklökar att dansa i takt. Gillar du också den kombinationen?

kolasnittar3Kolasnittar är en tacksam kaka att baka. Det är enkelt, går fort och resulterar i en hel kakburk fylld till bredden med småkakor. För det blir många kakor av en enda sats deg. Jag älskar snittkakor och har en egen kategori för dem här på bloggen.

Kolasnittar med salta nötter, ca. 45 kakor:

Ingredienser:

Ingredienser:
150 g smör, rumsvarmt
1.5 dl strösocker
1.5 msk vaniljsocker
1.5 msk ljus sirap
3.75 dl vetemjöl
1.5 tsk bakpulver
1 påse werthers soft caramels
1 dl salta jordnötter

Gör så här:
1. Börja med att sätta ugnen på 175° c över/undervärme och klä en plåt med bakplåtspapper.
2. Nyp ihop alla ingredienser utom werthers och jordnötter till en smidig deg.
3. Dela degen i 3 delar och rulla alla delar till längder. Placera ut längderna med jämna mellanrum på plåten.
4. Tryck sedan ner kolakaramellerna i mitten av varje längd.
5. Grädda mitt i ugnen i 10-12 minuter.
6. Tag ut och strö över fint hackade jordnötter, låt sedan svalna ett par minuter innan du skär dem i snittar.
7. Förvaras i en kakburk med lock. Går utmärkt att frysa.

kolasnittar1Hoppas att det ska smaka! ♥

första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

8 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Amanda
Amanda
4 years ago

Ska man bara rulla längderna och lägga på plåten utan att platta till dom alltså?

Bea
Bea
Reply to  Amanda
4 years ago

Ja, de flyter ut i ugnen.
Bea

Bea
Bea
4 years ago

Hur länge håller de sig i frysen?

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Bea
4 years ago

Om du bakar med smör så håller de i upp till 3 månader. Bakar du med margarin så håller de betydligt längre. Det har att göra med att margaringet inte härsknar på samma vis som smöret gör. Kram! <3

Helena
Helena
4 years ago

Ser såå goda ut!!
Försökte mig på dessa ikväll men tålamodet att låta smöret bli 100% rumstemp försvann längs vägen men sedan smulade degen sig bara vid rullning. Trots vila och en hel del knådning ville den inte. Kanske för mycket mjöl?! Men skam den som ger sig, nytt försök imorgon 🙂
Några bra tips inför imorgon? 🙂

Lotta
Lotta
4 years ago

Hej Frida, gjorde precis dina kolasnittar med salta jordnötter, tyvärr blev de jätteflottiga o inte alls så fina som dina…vad kan ha gått fel?

Emma
Emma
3 years ago

Är det ngn som gjort dom med glutenfritt mjöl ?

vegetarisk_korvstroganoff

Nästa inlägg

Vegetarisk Korvstroganoff med ris

8
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x