Mat

Vegetarisk Korvstroganoff med ris

vegetarisk_korvstroganoffKorvstroganoff med ris, ja självklart vegetarisk. En riktig barndomsfavorit som jag ätit så många gånger att jag inte kan räkna så långt. Min korvstroganoff tillagas på en ovo-vegetarisk middagskorv från Pärsons. En korv som smakar som falukorv, otroligt god tycker jag. Och perfekt att använda i just stroganoff.

vegetarisk_korvstroganoff2Allra helst så serverar jag min stroganoff med ris som jag kokat i grönsaksbuljong. Det sätter extra smak åt maten och det blir alldeles galet gott. Tips till er som inte tidigare provat det.

Korvstroganoff, 4 port:

Ingredienser:
1 msk smör att steka i
1 st. Pärsons middagskorv (ovo-vegetarisk)
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk tomatpuré
1-2 msk soja
5 dl lätt creme fraîche
1 grönsaksbuljongtärning
0.5 tsk honung
1 tsk rökt paprikapulver
salt & svartpeppar efter smak

Gör så här:
1. Koka ris enligt anvisningarna på paketet. Hetta upp smöret i en stekpanna.
2. Strimla korven och fräs den i smöret tills den får färg. Hacka lök och vitlök, tillsätt det i pannan och stek tills löken blivit mjuk.
3. Tillsätt tomatpuré och soja, rör om och tillsätt sedan creme fraîche. Rör ihop.
4. Rör ner resterande ingredienser, låt puttra i ett par minuter och smaka av med salt och peppar.

vegetarisk_korvstroganoff3Hoppas att det ska smaka! ♥

Klicka gärna på hjärtat i slutet av detta inlägg om ni önskar att se mer matrecept här inne på bloggen. ♥
första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

4 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Emelie
Emelie
4 years ago

Vi testade denna idag. God smak men 1 msk soya gjorde att grytan fick tråkig ljus brunsåsaktig-färg. Skulle det kanske varit 1-2 tsk soya och inte1-2 msk?? eller använder du nån ljus soya? Hade inget rökt paprikapulver men hade i en rejäl klick ”creme bonjour rostad paprika” istället. Det blev också bra!

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Emelie
4 years ago

Vad roligt att den blev god! Jag har 1 msk japansk soja i min och den blir inte direkt brun. Men färgen kanske inte spelar någon roll så länge smaken är bra tänker jag? Kul med creme bonjour, det ska jag prova! Kram <3

Elsa
Elsa
2 years ago

Gjorde detta igår och herregud va gott! Ingen i familjen är ett fan av korvstroganoff men detta åt alla 2 portioner var av, och både 1-åringen och 4-åringen var helt lyriska!

saffranskakor5

Nästa inlägg

Saffranskakor med vit choklad och apelsin

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x