Brownie cookies med kakdeg. Ja, ni hör ju! Det bästa av två världar. Kakdegen blir ju alltså som en cookie i ugnen och du får brownie cookie och chocolate chip cookie i samma kaka. De är enkla att baka och smakar ljuvligt.
Se så ljuvliga de ser ut! De är sega i kanten och mjuka i mitten. Här finner ni receptet på mina brownie cookies och här finner ni receptet på kakdegen.
Brownie cookies med kakdeg, 18 st:
Brownie cookies:
200 g mörk choklad, 70%
125 g smör
2 dl strösocker
1.5 dl farinsocker
2 stora ägg
3 dl vetemjöl
3 msk kakao
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
Kakdeg:
55 g smör
0.75 dl ljust muscavadosocker
0.25 dl strösocker
1 ägg
1 tsk vaniljsocker
1.5 dl vetemjöl
0.5 tsk bakpulver
1 nypa salt
1 dl chokladknappar
Gör så här:
Kakdeg: 1. Smält smöret och vispa det sedan med muscovadosocker och strösocker. Tillsätt sedan ägg och vaniljsocker, rör ihop.
2. Arbeta ner vetemjöl, bakpulver och salt. Rör ihop en klumpfri, tjock smet. Låt ligga i kylskåpet medan du gör smeten till kakorna.
Brownie cookies: 1. Börja med att sätta ugnen på 175°c och klä två plåtar med bakplåtspapper.
2. Smält ihop choklad och smör i en kastrull på låg värme, låt stå.
3. Vispa ägg, strösocker och farinsocker fluffigt med elvisp, vispa i 5 minuter.
4. Vispa ner chokladblandningen i äggfluffet tills allt blivit väl blandat och vänd till sist ner de torra ingredienserna och arbeta försiktigt ihop en klumpfri smet.
5. Skopa upp smeten med jämna mellanrum, 9 st på varje plåt.
6. Tag fram kakdegen och fördela den jämnt över kakorna. Toppa med lite extra chokladknappar.
7. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca. 10 minuter, tag ut och låt svalna innan du flyttar dem från plåten.
Hoppas att ni ska gilla kakorna. ♥
Kan man byta ut ljust muscovadosocker mot något annat?
Ja! Farin strö funkar. Eller råsocker 🙂