Småkakor

Brownie cookies med kakdeg

brownie_cookies_med_kakdeg1Brownie cookies med kakdeg. Ja, ni hör ju! Det bästa av två världar. Kakdegen blir ju alltså som en cookie i ugnen och du får brownie cookie och chocolate chip cookie i samma kaka. De är enkla att baka och smakar ljuvligt. 

brownie_cookies_med_kakdeg2Se så ljuvliga de ser ut! De är sega i kanten och mjuka i mitten. Här finner ni receptet på mina brownie cookies och här finner ni receptet på kakdegen.

Brownie cookies med kakdeg, 18 st:

Brownie cookies: 
200 g mörk choklad, 70%
125 g smör
2 dl strösocker
1.5 dl farinsocker
2 stora ägg
3 dl vetemjöl
3 msk kakao
1 tsk bakpulver
1 nypa salt

Kakdeg:
55 g smör
0.75 dl ljust muscavadosocker
0.25 dl strösocker
1 ägg
1 tsk vaniljsocker
1.5 dl vetemjöl
0.5 tsk bakpulver
1 nypa salt
1 dl chokladknappar

Gör så här:
Kakdeg:
 1. Smält smöret och vispa det sedan med muscovadosocker och strösocker. Tillsätt sedan ägg och vaniljsocker, rör ihop.
2. Arbeta ner vetemjöl, bakpulver och salt. Rör ihop en klumpfri, tjock smet. Låt ligga i kylskåpet medan du gör smeten till kakorna.
Brownie cookies: 1. Börja med att sätta ugnen på 175°c och klä två plåtar med bakplåtspapper.
2. Smält ihop choklad och smör i en kastrull på låg värme, låt stå.
3. Vispa ägg, strösocker och farinsocker fluffigt med elvisp, vispa i 5 minuter.
4. Vispa ner chokladblandningen i äggfluffet tills allt blivit väl blandat och vänd till sist ner de torra ingredienserna och arbeta försiktigt ihop en klumpfri smet.
5. Skopa upp smeten med jämna mellanrum, 9 st på varje plåt.
6. Tag fram kakdegen och fördela den jämnt över kakorna. Toppa med lite extra chokladknappar.
7. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca. 10 minuter, tag ut och låt svalna innan du flyttar dem från plåten.

brownie_cookies_med_kakdeg3Hoppas att ni ska gilla kakorna. 

första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Alma
Alma
4 years ago

Kan man byta ut ljust muscovadosocker mot något annat?

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Alma
4 years ago

Ja! Farin strö funkar. Eller råsocker 🙂

filmjölksbröd

Nästa inlägg

Filmjölksbröd med morot och äpple

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x