Mat

Halloumi Carbonara

halloumi_carbonaraHalloumi carbonara. Den godaste vegetariska varianten av carbonara. Sådär härligt krämig, smakrik och ljuvligt god – fullproppad med riven parmesan. Halloumin får en krispig yta och är alldeles mjuk inuti.

TIPS:
*
 Vid uppvärmning av rester blir det godast att värma i stekpanna eller kastrull på medelhög värme med en skvätt grädde.
* Rätten går bra att frysa in i en tätslutande burk med lock.
* Glutenfritt: Byt ut pastan mot glutenfri variant.
* Laktosfritt: Byt ut halloumi och grädde mot laktosfria produkter.
* Halloumi går att ersätta mot champinjoner.
* Spara äggvitorna och baka t.ex. en pavlova?

Halloumi Carbonara, 4 port:

Ingredienser:
pasta för 4
1.5 dl pastavatten
250 g halloumiost
1 msk matolja
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2.5 dl vispgrädde
3 äggulor
2 dl finriven parmesanost
salt & svartpeppar

Gör så här:
1. Börja med att koka pastan enligt anvisningar på paketet – spara 1.5 dl pastavatten till såsen.
2. Skär halloumi i små tärningar, fräs dem sedan i en het, torr panna tills de fått stekyta på båda sidor. Lägg upp på fat med bakplåtspapper, ställ åt sidan.
3. Fräs finhackad gul lök- och vitlök i 1 msk matolja på medelhög värme. Låt stekas tills löken mjuknat, den ska inte få färg. Tillsätt halloumi och stek i ett par minuter.
4. Blanda pastavatten, grädde, äggulor och 1 dl riven parmesan. Häll blandningen över fräset i stekpannan och rör om. Smaka av med salt och svartpeppar. Låt stå på värme under omrörning tills såsen tjocknat.
5. Vänd till sist ner pastan och toppa med den sista parmesanen. Serveras direkt.

halloumi_carbonara2Hoppas att det ska smaka! ♥

Om ni önskar fler vegorecept på mat här inne så får ni gärna klicka på hjärtat här nedan! På så vis vet jag vad ni önskar att se här. Kram!

första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

8 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Linnea
Linnea
4 years ago

Hur mycket pastavatten ska man ha i såsen?

Josefin
Josefin
Reply to  Linnea
4 years ago

Undrar samma!

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Linnea
4 years ago

Det ska vara 1.5 dl som det står i receptet! Kram <3

Filippa
Filippa
4 years ago

Gjorde denna till lunch och det var en riktig hitt hos alla hemma Väldigt snabbt, lätt & gott recept

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Filippa
4 years ago

Vad roligt att höra! <3

Rebecca
Rebecca
4 years ago

Detta såg riktigt gott ut. Kan man byta ut osten till en annan?

Annica
4 years ago

Så jädras gott! Rev ner en mozarella så blev maten ännu mer krämig och god.
Önskar dig en fin avslutning på veckan!

Anna
Anna
4 years ago

kan man byta ut grädden till matlagnings grädde?

citronkaka_vaniljfrosting1

Nästa inlägg

Citronkaka med vaniljfrosting

8
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x