Choklad och bananbröd. Eller snarare mer som en riktigt saftig kaka än ett bröd. Denna blir tung och maffig, fullproppad med massor av choklad. Den bakas med mörk choklad som passar allra bäst till just banan. Åh den är verkligen SÅ god!
Denna passar att äta precis som den är, eller också med något lite syrligt till. Hallon till exempel, och lite lättvispad grädde är inte fel det heller. Vad äter ni helst till ert choklad- och bananbröd?
Missa inte att följa mig bakom kulisserna på Instagram & Facebook. ♥
Choklad- och bananbröd, 1 limpa:
Ingredienser:
115 g smör
1 dl kakao
3 bananer – gärna övermogna
1.5 dl råsocker
1 dl filmjölk
1 ägg
2.5 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
3 dl mörka chokladknappar
Gör så här:
1. Börja med att sätta ugnen på 175°c och klä en limpform (1.5 l) med bakplåtspapper.
2. Smält smöret och häll det sedan i en skål.
3. Tillsätt kakao och rör om. Blanda sedan ner resterande ingredienser (spara 1 dl chokladknappar) och rör ihop en jämn smet.
4. Häll smeten i formen och toppa med resterande chokladknappar.
5. Grädda brödet mitt i ugnen i ca. 40 minuter. Tag sedan ut och låt svalna innan du lyfter det ur formen.
Hoppas att det ska smaka! ♥
Den ser alldeles fantastiskt god ut!
Visst gör den! Kul att du tycker det 🙂
Hej Frida!, jag undra kan man använda vanligt socker istället för rårsocker?
Hej! Det funkar fint! Kram <3
Vilka chokladknappar rekommenderar du?
Bea
Jag använder mörka knappar (70%) från Callebaut! 🙂 Kram
Kan man använda youghurt istället för fil om det är det enda man har hemma?
Det funkar 🙂
Hej! Hur förvarar man den? Funkar både kyl eller frys? Eller hur förvaras den bäst?