Ljuvliga Citrongrottor. Precis som hallongrottor fast istället är de fyllda med lemoncurd och toppade med lite vit choklad och karamellströssel. Otroligt goda och enkla att baka. En perfekt påskkaka.
Visst blir de fina? Jag älskar hallongrottor och har ofta sagt att det är min favoritkaka, men jag undrar om inte dessa är ännu lite godare.. Har du lika svårt som mig att välja så kan du göra hälften med hallonsylt och hälften med lemoncurd.
Citrongrottor, 35 st små:
Ingredienser:
200 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
4 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1.5 dl lemoncurd – recept här
Garnering:
40 g smält vit choklad
lite strössel
Gör så här:
1. Börja med att sätta ugnen på 175°c och placera ut 35 stabila småformar på en plåt, ställ åt sidan.
2. Knåda ihop alla ingredienser till en smidig deg – knåda bara tills degen precis går ihop.
3. Rulla till 35 jämnstora bollar och lägg dem i formarna. Tryck ner tummen i varje degboll, så att det bildas en grop i mitten. Fyll sedan groparna med lemoncurd.
4. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca. 10 minuter, till de fått en gyllene färg.
5. Tag ut och låt svalna en aning innan du ringlar över den smälta vita chokladen och toppar med lite strössel. Låt sedan svalna.
Låt gärna stå i 1 timme så att de får sätta sig ordentligt.
Hoppas att det ska smaka! ♥
Kan man frysa dessa när man lagt på chokladen?
Det går bra! 🙂
Hejsan 🙂 tror du det skulle funka att använda drottningsylt istället för hallonsylt?
Kram Jessica
Jag älskar hallongrottor och säkert dessa mer syrliga. Jag har gjort hallongrottor med halloncurd. Det kan vara den bästa kakan!
[…] Citrongrottor. Ja, småkakor gör sig alltid fint på ett dessertbord, inte sant? Dessa kakor med ljuvlig citronkräm, vit choklad och strössel går inte av för hackor. […]