Ljuvliga citronbiskvier som bakas enkelt i långpanna. En kaka som passar perfekt till påsk, inte sant? I och för sig så passar denna även alla andra dagar om året också, i alla fall om jag får bestämma. Den är SÅ god!
I fyllningen så blandar jag ner lite hemkokt lemoncurd och det är pricken över i! Det blir krämigt och med en ljuvlig blandning av sött och syrligt.
Inspiration till att baka biskvier i långpanna har jag fått från min fina vän Sabina.
TIPS:
* Förvaras i tätslutande burk med lock i kylskåp
* Går bra att frysa
Prova gärna mina Chokladbiskvier eller Chokladbollsbiskvier!
Citronbiskvier i långpanna, 45 rutor:
Biskvibotten:
500 g mandelmassa
3 st äggvitor
1 dl strösocker
Smörkräm:
300 gram rumsvarmt smör
3.5 dl florsocker
1 dl lemoncurd
1 citron – skal & saft från halva
1 msk vaniljsocker
1 äggulor
Garnering:
300 g vit choklad
1 dl vispgrädde
rivet skal från 1 citron
Gör så här:
Botten: 1. Börja med att sätta ugnen på 175°c och klä en plåt med bakplåtspapper, 30×25 cm.
2. Riv mandelmassan och blanda den med socker och äggvita. Rör till en krämig smet. Bred ut smeten på plåten.
3. Grädda botten i ca. 15 minuter, tag ut och låt svalna helt. Vänd sedan upp på nytt bakplåtspapper och drag bort pappret på botten.
Smörkräm: 1. Vispa samtliga ingredienser till en fluffig smörkräm. Vispa i din assistent eller med elvisp på hög hastighet i 3-5 minuter.
2. Bred smörkrämen jämnt över den avsvalnade bottnen. Ställ i kylskåp medan du gör ganachen.
Ganach: 1. Finhacka den vita chokladen och lägg i en skål.
2. Hetta upp grädden och slå den sedan över chokladen. Låt stå i ett par minuter och rör sedan till en slät ganach. Låt tjockna en aning.
3. Bred ganachen på kakan och riv sedan över lite citronskal innan du skär i rutor.
Hoppas att det ska smaka! ♥
Hej Frida! Älskar dina smarriga recept och har hittar flera nya favoriter här. Nu går jag hemma i väntan på bäbis och skulle vilja baka lite för att fylla frysen. Jag undrar om du inte skulle kunna lägga upp ett inlägg där du listar några av dina recept där kakorna går fint att frysa?
30 minuter låter väldigt länge.
Det är otroligt länge, vem orkar vispa så länge? Ha ha.. Det stod såklart fel! Har fixat det nu. Kram <3
Haha jag vispade en halvtimme, satte på kitchen aiden och gick ut ur köket……men blev fantastiskt krämigt måste jag säga:)
Alla bara älskar biskvierna!
Hej, hur många dagar kan de stå i kylen?
Syrlighet och citron är alltid gott i bakverk för att bryta av det söta. Gottigott!
[…] citronbiskvi? En liten söt kaka som jag bakade till vår familjeutflykt. Originalreceptet kommer härifrån och jag har bara ändrat det lite. Vi pratar om en helt underbar, söt citronbiskvi på en […]
[…] citronbiskvi? En liten söt kaka som jag bakade till vår familjeutflykt. Originalreceptet kommer härifrån och jag har bara ändrat det lite. Vi pratar om en helt underbar, söt citronbiskvi på en […]
Hej Frida!
Jag står och gör denna kakan precis nu, ska ha kalas om 4 dagar. Kan man frysa denna kaka? Hoppas du kan svara, tack för fantastiska recept. Kram
Hej! Jag tänkte baka till klassen, men vi har strikt förbud mot nötter och mandel, har du någon bra idé på hur man kan ersätta mandelmassan?
Vet inte om jag gjorde någonting fel, men jag var tvungen att ha botten i 10-15 minuter längre än vad som står i receptet😬 men den blev väldigt god iallafall!😍
Ibland är det så – alla ugnar är olika effektiva! Men tur det blev gott!! Kram 🙂
Går den att frysa? 🙂
Ja!:)
Åh! De va längesen man såg nåt om Sabina! Följde henne slaviskt förr 🥰