Pavlova med lemoncurd, en ljuvligt god tårta som är enkel att baka och går att variera i det oändliga. En perfekt marängtårta att baka när du vill imponera lite extra på gästerna. Smakerna är en perfekt blandning av sött och syrligt.
Missa inte att följa mig bakom kulisserna på Instagram & Facebook. ♥
Pavlova med lemoncurd, 10 bitar:
Maräng:
5 ägg
3 dl strösocker
2 tsk maizena majsstärkelse
Fyllning:
3 dl lemoncurd – recept här
4 dl vispgrädde
färska bär
Gör så här: Maräng: 1. Börja med att sätta ugnen på 170°c och klä en plåt med bakplåtspapper, ställ åt sidan.
2. Vispa äggvitan till ett fast skum med elvisp eller i din köksassistent, vispa på hög hastighet. Tillsätt sedan lite socker i taget under konstant vispning och när allt socker är tillsatt så låter du marängen vispas i 5-7 minuter. Känn mellan fingrarna – när sockerkristallerna inte går att känna så är marängen klar.
3. Vänd ner majsstärleksen och klicka sedan ut marängen till en marängbotten på bakplåtspapperet, bred ut så stor du önskar, min är ca. 25 cm i diameter.
4. Sätt in i mitten av ugnen och sänk värmen till 125°c. Grädda i ca. 1 h.
När den släpper från pappret så är den klar – prova att lyfta lite på den efter ca. 45 minuter.
5. Stäng av ugnen och låt marängen stå kvar tills ugnen svalnat helt.
6. Toppa med lemoncurd, lättvispad grädde och färska bär. Och eventuellt lite finrivet limeskal.
Hoppas att det ska smaka. ♥
Har inget med detta recept och göra men jag provade ditt recept på kanelbullar idag och har nog aldrig kavlat ut en bättre deg! Bullarna blev ju dessutom gudomligt goda! Kommer aldrig baka efter ett annat recept!
Åh! Vad roligt att höra. Tack snälla för att du delar med dig, du gör mig glad. Kram! <3
Ser himmelskt god ut, hur långt innan kan man göra marängen för att den fortfarande ska kännas färsk?
Den är verkligen ljuvlig! Du kan göra den i upp till en vecka innan 🙂 Kram!
Hej! Tänkte göra denna till påsk, men är bara lite nyfiken på hur jag ska förvara marängen efter den är klar. Eller måste kag montera och servera med en gång?
Hej! Vad roligt. Förvara den torrt! Antingen i avslagen och stängd ugn om du inte ska använda den till annat. Eller i ett torrt skafferi! 🙂
Hej!
Kan man göra denna med köpte marängs bottnar?