Bullar, Bullar och sötebröd

Citronbullar – Bullar med lemoncurd

bullar_lemoncurd3Ljuvliga Citronbullar. Ja, alltså bullar med lemoncurd. Dessa blir härligt sötsyrliga med fyllning av både vaniljsmör och lemoncurd. En ny favorit hos mig faktiskt! Och en bulle som passar perfekt till påsk?

Citronbullar, 25 st:

Bulldeg:
5 dl kall standardmjölk
50 g jäst
1 dl strösocker
1 ägg (går att utesluta)
1 msk vaniljsocker
0.5 tsk salt
150 g saltat smör, rumsvarmt
12-15 dl vetemjöl special

Fyllning:
200 g rumsvarmt smör
1.5 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
1.5 dl lemoncurd – recept här

Sockerlag:
1.5 dl vatten
1.5 dl strösocker

Garnering:
1 dl pärlsocker

Gör så här:
Fyllning:
Börja med att vispa ihop alla ingredienser (utom lemoncurd) till fyllningen med en elvisp eller i en matberedare, ställ åt sidan
Bulldeg:
1.
Häll mjölken i bunken till din assistent. Smula ner jästen och tillsätt strösocker, ägg, vaniljsocker och salt. Rör om tills jästen löst sig.
2. Tillsätt smöret i bitar och arbeta in vetemjölet lite i taget tills degen släpper från bunkens kanter.
3. Stjälp upp degen på mjölat bakbord och kavla sedan ut till en stor kvadrat (ca. 1 cm tjock deg). Bred på smörfyllningen och vik degen på mitten. Skär i två centimeter breda remsor som du tvinnar- och snurrar till bullar, lägg sedan på en bakpappersklädd plåt.
4. Låt bullarna jäsa under bakduk i ca. 1.5 h.
Sätt ugnen på 225°C när det är 20 minuter kvar av jästiden.
5. Spitsa lite lemoncurd i varje bulle och grädda sedan mitt i ugnen i ca. 8-9 minuter. 
Gör nu sockerlagen:
Blanda vatten och strösocker i en liten kastrull och låt koka upp. Låt sedan sjuda tills bullarna är klara, tag av från värmen. 
8.Tag ut bullarna ur ugnen och pensla genast på sockerlagen innan du toppar med pärlsocker.
Låt svalna innan du flyttar dem från plåten.

bullar_lemoncurd2Hoppas att det ska smaka. ♥

första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

10 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Hanna
Hanna
5 years ago

Åååå så goda! Får sån baklust!
Tror du att man kan fylla dom med lemoncurd också?(som med kanel, socker, smör men med lemoncurd och smör istället?) Har nämligen några familjemedlemmar som inte gillar vanilj i bullar (förrädare!) och tänkte göra en del av satsen utan vanilj delen isåfall

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Hanna
5 years ago

Det tror jag absolut! Haha ja, det där med att inte gilla vanilj är nästan obehagligt? :’) Kram! <3

Josefin
Josefin
Reply to  Hanna
4 years ago

Funkade det lika bra att lägga i lemoncurden från början? Verkar ju supergoda!

Sara
Sara
5 years ago

Åh så gott det låter! Men du penslar alltså inte bullarna med uppvispat ägg innan de åker in i ugnen? Har inte sett det innan, men är öppen för nya idéer!

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Sara
5 years ago

Vad roligt att du tycker att de verkar goda. Jag penslar inte med ägg innan! Kram <3

Juana Younes
Juana Younes
4 years ago

Vill såååå gärna baka dessa nu. Funkar det med torrjäst?

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Juana Younes
4 years ago

Det funkar fint! 🙂

Sally
Sally
3 years ago

Jag ska bjuda på bullarna imorgon, behöver jag frysa in dem ikväll?

trackback
3 years ago

[…] finner ni fler härliga recept på bullar! Till exempel kanel, citron och kärleksmums. Och här finner ni en video på när jag bakar […]

trackback
3 years ago

[…] har tidigare bakat bullar med lemoncurd och blivit som besatt! Det är så otroligt gott med smöriga bullar och syrlig fyllning. Och så […]

wienerstanger

Nästa inlägg

Wienerstänger - Recept på småkakor med hallon

10
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x