Småkakor

Wienerstänger – Recept på småkakor med hallon

wienerstangerWienerstänger. Ja, alltså småkakor med hallonsylt och en ljuvlig kristyr med lime. Otroligt gott och enkelt att baka.

Wienerstänger, ca. 45 kakor:

Ingredienser:
125 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 ägg
ca. 1 dl hallonsylt

Gör så här:
1. Börja med att sätta ugnen på 175°c och klä en plåt med bakplåtspapper.
2. Vispa samtliga ingredienser (utom hallonsylt) till en smidig deg. Antingen med degkrokar på en elvisp eller med en vinge på köksassistenten.
3. Dela degen i tre delar och rulla samtliga till längder – lika långa som plåten. Lägg med jämna mellanrum på plåten.
4. Tryck som en skåra i alla längderna och fyll dem med hallonsylt.
Grädda mitt i ugnen i ca. 13-15 minuter, tag ut och låt svalna en aning – gör glasyren under tiden.
Glasyr: 1. Rör ihop florsocker med limesaf till en slät glasyr. Ringla den sedan över hallonsylten på kakorna.
2. Låt kakorna svalna en aning innan du skär dem i snitt.

wienerstanger1Hoppas att det ska smaka! ♥

första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

4 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Marcus
Marcus
5 years ago

Hur mycket florsocker och limesaft ska man blanda?

Jenny
Jenny
5 years ago

Kan man skippa ägget?

Lina
Lina
4 years ago

Hej!

Jag undrar också hur mycket florsocker och lime du brukar blanda?

Lina
Lina
4 years ago

Hej!

Jag undrar också hur mycket florsocker och lime du brukar blanda? 🙂

Mvh Lina

Nästa inlägg

Brownie cookies med Polly och choklad

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x